Vesti > Svet

PROKLETSTVO TITANIKA i dalje živi: Brod sa dna okeana "PRIZVAO" jednog od ČLANOVA POSADE?

Strausovi su bili među najbogatijim putnicima Titanika, koji su odbili da uđu u čamac za spašavanje sve dok se sve žene i deca ne ukrcaju

Izvor: K1info

22/06/2023 > 10:37

podeli vest:

PROKLETSTVO TITANIKA i dalje živi: Brod sa dna okeana "PRIZVAO" jednog od ČLANOVA POSADE?
Foto: Tanjug/AP Photo


Supruga osnivača i direktora OceanGatea koji se nalazi u nestaloj podmornici je, Vendi Raš je prapraunuka putnika koji su poginuli na Titanicu, piše BBC.

Radi se o Isidoru i Idi Straus koji su putovali prvom klasom na Titaniku i koji su čak spomenuti u filmu u Titanic. Naime, Strausovi su bili među najbogatijim putnicima Titanika. Bili su suvlasnici poznate robne kuće Macy's.

Isidor je odbio da uđe u čamac za spašavanje, a njegova žena nije htela bez njega. Kako je pisao New York Times, oni su verovatno najpoznatiji po tragičnoj ljubavnoj priči.

Preživeli sa Titanika su rekli kako je Isidor odbio da uđe u čamac za spašavanje dok sve žene i sva deca nisu ušli. Ida, njegova supruga sa kojom je bio 40 godina, odbila je da ide bez njega.

Nakon toga njih dvoje su viđeni kako stoje ruku pod ruku na palubi Titanika dok je brod tone. U filmu Titanik oni su prikazani kao par koji zagrljen u krevetu čeka smrt dok voda nadolazi oko njih.

Prema arhivama New York Timesa, Isidorovo telo izvučeno je iz mora oko dve nedelje nakon potonuća. Idini posmrtni ostaci nikada nisu pronađeni.

Vendi Raš, rođena Hollings Veil, udala se za Stoktona Raša 1986. godine.

Ona je direktorka komunikacija u OceanGateu i, kako piše na njenoj LinkedIn stranici. Vendi Raš je tri puta bila na Titaniku.

 

Ostavite komentar