Vesti > Svet

TRKA S VREMENOM: U podmornici SVE MANJE KISEONIKA, šanse za spas LAGANO NESTAJU

Čak i oni koji su bili optimistični sada upozoravaju na mnoge preostale prepreke, pre svega u utvrđivanju lokacije nestale podmornice

Izvor: K1info/Tanjug

22/06/2023 > 07:38

podeli vest:

TRKA S VREMENOM: U podmornici SVE MANJE KISEONIKA, šanse za spas LAGANO NESTAJU
Foto: Tanjug/AP


Trka sa vremenom u pronalaženju podmornice koja je nestala na putu do Titanika, ušla je u novu fazu, pošto u podmornici ostaje sve manje zaliha kiseonika.

Prema pisanju AP, spasioci su dovezli još brodova i plovila na mesto nestanka, nadajući se da bi podvodni zvuci koje su otkrili drugi dan zaredom mogli da pomognu u sužavanju potrage.

Međutim, navodi agencija, čak i oni koji su bili optimistični sada upozoravaju na mnoge preostale prepreke - utvrđivanje lokacije podmornice, stizanje do nje spasilačkom opremom, njeno izvlačenje na površinu, i to sve pre nego što ponestanu zalihe kiseonika i pod pretpostavkom da je podmornica još uvek netaknuta.

Podmornica je prijavljena kao nestala u nedelju, pošto je izgubila kontakt sat i 45 minuta nakon što je zaronila i nije se vratila na površinu u očekivano vreme. 

Američka obalska straža u koordinaciji sa drugim agencijama, uključujući američku mornaricu i kanadsku obalsku stražu, radi "danonoćno" na pokušaju da pronađe nestalu podmornicu sa pet ljudi u njoj, ali do sada napori u potrazi nisu dali rezultate.

Ostavite komentar