Vesti > Svet

Ima samo 11 GODINA, a već postala je INŽENJER: Adhara je jedna od 100 NAJUTICAJNIJIH ženskih osoba u Meksiku

Njena priča je sjajan primer šta mlade ženske osobe mogu postići, bez obzira na godine ili poreklo

Izvor: K1info/novosti.rs

21/02/2023 > 23:02

podeli vest:

Ima samo 11 GODINA, a već postala je INŽENJER: Adhara je jedna od 100 NAJUTICAJNIJIH ženskih osoba u Meksiku
Foto: Youtube PrintScreen/Imagen Noticias


Adhara Perez ima samo 11 godina, a već je dobila diplomu inženjera sistema i trenutno želi da nastavi usavršavanje u industrijskom inženjeringu.

Kao priznanje za svoja akademska dostignuća, ona je odlikovana od strane Senata Republike, 2021. i imenovana kao jedna od 100 najuticajnihih ženskih osoba u Meksiku, uprkos njenim mladim godinama.

Adhara gaji veliku ljubav ka astronomiji i 'gravitacionim talasima', pa je takođe upisala kurs na ovu temu na Univerzitetu u Meksiku (UNAM). Ova mlada dama mašta o tome da bude prva žena iz Meksika koja će postati astronaut.

Ali, ona razume da je važno ići korak po korak, te planira da joj sledeći bude upisivanje studija Astrofizike. Ovo je neizbežan put, ukoliko želi da ostvari svoju nameru i buduću karijeru radeći za NASA.

Adhara pronalazi veliku inspriraciju u Stivenu Hokingu, koji je podstakao njenu znatiželju i fascinaciju crnim rupama u svemiru, planetama, i misterijama kosmosa.

Iako natprosečno inteligentna, Adhari je dijagnostikovan Aspergerov sindrom, jedno od stanja iz spektra autizma, koje je ne sprečava u postizanju ciljeva i ispunjenju zamisli.

Njena priča je sjajan primer šta mlade ženske osobe mogu postići, bez obzira na godine ili poreklo.

 


 

 

 

Ostavite komentar