Vesti > Svet

Amerikanka IZVELE TELE na Crveni trg u MOSKVI, ali je PROŠLA BOLJE od Đokovića u Melburnu

Ališa Dej je bila kažnjena sa 285 dolara i osuđena na 13 dana pritvora

Izvor: K1info/Tanjug

14/02/2023 > 21:45

podeli vest:

Amerikanka IZVELE TELE na Crveni trg u MOSKVI, ali je PROŠLA BOLJE od Đokovića u Melburnu
Foto: Pexels.com


Moskovski sud odlučio je danas da ne deportuje američku državljanku Ališu Dej (34) koja je nedavno izvela tele na moskovski Crveni trg, a takva presuda je doneta iz proceduralnih razloga, saopšteno je iz suda agenciji TASS.

Pres služba suda navela je da zhatev za izbacivanjem Amerikanke iz zemlje nije bio pripremljen kako treba. Ališa, koja je bila u pritvoru, oslobođena je u sudnici.

Dakle, očito je da Amerikanka može da se pohvali da je u jednoj Rusiji prošla daleko bolje nego najbolji svetski teniser Novak Đoković januara prošle godine u demokratskoj Australiji, koga su tamošnje vlasti deportovale zbog vakcinalnog statusa.

Doduše, možda su Rusi mogli - da su ispitivali da li je tele vakcinisano i da su utrvrdili da nije - mogli da proteraju Ališu zbog kršenja nekih veterinarskih pravila, ali kako je zahtev za deportacijom odbačen, to više nije opcija.

Policija je ranije podnela izveštaj o ženi u kojoj se navodi da je prekršila pravila kojima se reguliše ulazak i boravak stranaca u Rusiji, za šta je predviđena finansijska kazna, sa ili bez deportacije.

Amerikanka Ališa Dej uhapšena je početkom meseca i kažnjena pred ruskim sudom nakon što je prošetala tele Crvenim trgom u Moskvi.

Ona je rekla da je kupila tele da bi ga spasila od klanja.

Dej je kažnjena sa 285 dolara jer je ometala pešake tokom nedozvoljenog protesta, a osuđena je i na 13 dana pritvora, jer nije poštovala naređenje policije.

Dej živi u predgrađu Moskve sa turističkom vizom, a i ranije je izvodila slične performanse i van Rusije.

 

Ostavite komentar