Vesti > Svet

Potvrđeno: Fudbaler KRISTIJAN ATSU pronađen živ u ruševinama u TURSKOJ

Vezista Hatajspora prevezen je u bolnicu, zbog povrede desnog stopala i teškoća sa disanjem

Izvor: K1info/Tanjug

07/02/2023 > 08:49

podeli vest:

Potvrđeno: Fudbaler KRISTIJAN ATSU  pronađen živ u ruševinama u TURSKOJ
Foto: Tanjug/AP


Vezista Hatajspora Kristijan Atsu izvučen je iz ruševina, nakon razornog zemljotresa koji je pogodio Tursku u ponedeljak ujutru.

Ovu vest u ponedeljak uveče preneli su skoro svi svetski mediji, zatim je stigao demant njegovog kluba, da bi se Hatajspor u međuvremenu javio u utorak ujutru i potvrdio da je bivši igrač Njukasla i Čelsija živ.

Govoreći za radio "Gol", portparol kluba Mustafa Ozat je rekao:

- Kristijan Atsu je izvučen iz ruševina sa povredama. Naš sportski direktor Taner Savut je, nažalost, i dalje ispod. Klub je duboko pogođen. Približavamo se kraju najopasnijih sati.

Podsetimo, Atsu je završio ispod ruševina nakon zemljotresa od 7,7 stepeni na Rihterovoj skali, u kom je poginulo više od 4.000 ljudi. I to nakon što je noć ranije postigao pobedonosni gol u 97. minutu.

Portugalski list A Bola javio je da je Atsu spasen iz ruševina i da je prevezen u bolnicu, zbog povrede desnog stopala i teškoća sa disanjem.

Novinar Sadik Adams tvrdi da je bio u kontaktu sa Atsuovim menadžerskim timom i potvrdio je da je fudbaler na sigurnom. Adams je prethodno objavio na da je Atsu "bio na 9. spratu srušene zgrade sa još 9 igrača i 2 službena lica. Trojica igrača i jedan klupski zvaničnik su spaseni. Rukovodioci kluba su na licu mesta dok se potraga nastavlja."

Reprezentativac Gane i igrač turskog prvoligaša Hatajspora proglašen je danas nestalim, nakon urušavanja  stambene zgrade u turskom gradu Hataju.

U seriji snažnih potresa koji su pogodili jugoistok Turske, kao i susednu Siriju, prema poslednjim izveštajima poginulo je više od 2.700 ljudi.

 

 


 

 

Ostavite komentar