Vesti > Svet

BIVŠI FUDBALER Njukasla i Čelsija i dalje u RUŠEVINAMA u Turskoj

Posle vesti da je pronađen igrač turskog prvoligaša Hatajspora, PR kluba demantovao te navode

Izvor: K1info/Tanjug

06/02/2023 > 22:27

podeli vest:

BIVŠI FUDBALER Njukasla i Čelsija i dalje u RUŠEVINAMA u Turskoj
Foto: Tanjug/AP


Portugalski list A Bola javio je da je bivši krilni fudbaler Čelsija i Njukasla Kristijan Atsu (31) pronađen živ pošto je satima bio zarobljen u ruševinama posleze mljotresa jačine 7,8 stepeni Rihterove skale koji se dogodio danas u Turskoj. To su kasnije preneli i neki britanski mediji, što se, nažalost, pokazalo kao netačno.

Kao što je poznato, u seriji snažnih potresa koji su pogodili jugoistok Turske, kao i susednu Siriju, prema poslednjim izveštajima poginulo je više od 2.700 ljudi, a mnogo više ih je povređeno. Nadu da je Atsu jedan od spasenih, nažalost, demantovao je menadžer Hatajspora Mustafa Ozat je za turski DHT.

- Kristijan Atsu i naš sportski direktor Taner Savut su, nažalost, i dalje pod ruševinama. Portugalski mediji su preneli vesti o Kristijanu Atsuu, ali ne možemo da dopremo do njega. Ne možemo da dođemo ni do koga. Ne možemo da dođemo do te oblasti. To je najteže mesto do kog treba doći. Ako se probijemo, svet će biti naš svakako. Čekamo pomoć. Svima je potrebna pomoć u zoni zemljotresa, ali velika je potreba da se pomogne Hataju. Nema mesta gde je ćebad dopremljena, nema mesta gde je supa dopremljena, ništa. Koliko je vremena prošlo od kako se dogodio zemljotres  - zapitao se on.

 

Reprezentativac Gane je ove sezone stigao u Hatajspor, a na tri utakmice je postigao jedan gol. Atsua je 2013. kupio Čelsi iz portugalskog Rio Avea, međutim veći deo vremena je proveo na pozajmicama u Njukaslu i Evertonu. Igrao je i za Boremut i Malagu, a od jula prošle godine je u Turskoj.

Atsu je član reprezentacije Gane od 20212. godine, igrao je na Svetskom prvenstvu u Brazilu, a sticajem okolnosti upravo je on u nedelju uveče u 97. minutu dao gol za trijumf Hatajspora nad Kasimpašom.

 

Ostavite komentar