Vesti > Svet

Kad se krčka supica od hrčka: Brutalna ruska "čestitka" za katolički Božić... ovaj, i buduće

RT emitovala spot kojim na do sada neviđeni način govori o slobodi medija

Izvor: K1info

24/12/2022 > 20:32

podeli vest:

Kad se krčka supica od hrčka: Brutalna ruska "čestitka" za katolički Božić... ovaj, i buduće
Foto: Printscreen/Youtube


Nadrealna zabrana svih ruskih medija na zapadu i ukidanje ruske kulture u zemljama Evropske unije, naišli su na odgovor - ne recipročan, ali dovoljno brutalan da se neko možda i zamisli.

Naime, na televizijskoj mreži RT (poznatijoj pod imenom Russia Today) objavljen je spot kojim "baćuške" čestitaju "anti-ruski" Božić Evropljanima i praktično prave reklamu za svoju televiziju, i to na prilično surov način.

Naime, ova dramatizovana verzija čestitke počinje 2021. godine, kada jedna porodica u Evorpi - ćerkica, mama i tata - proslavljaju Božić. Ćerkica dobija i hrčka, sa crvenom mašnicom povrh malene glave. Devojčica je presrećna, mama i tata se grle, svetle lampice po celoj kući, a umilna melodija i reči božićne pesme Tiha noć greju srca i duše...

Međutim, dolazimo potom u Božić 2022. (što je većini Evropljana sutra) - nema nijedne upaljene lampice, gori četiri, pet sveća, a tata na glavi ima lampu sličnu rudarskoj i u rukama nosi - hrčka. Pravi točak, spaja žice i - hrčak počinje da trči, točak se okreće i nastaje - struja. I to dovoljno struje da zaškilje samo svećice na jelci. Tata se pridružuje ženi i devojčici i zajedno se prekrivaju ćebetom, dok su obučeni u zimsku garderobu...

A onda, eto ga i Božić 2023. Vetar zavija, prozori izgleda baš i ne dihtuju, a mama na sto stavlja šerpu sa supicom. Debelo obučeni, sa kapama na glavama, ne baš nasmejani i dok im para izlazi na nos i usta, ukućani prijanjaju na topli obrok.

Odjednom - u tatinim ustima je završila ona crvena mašnica s početka priče - hrčak je završio u supi, a žena prstom pokazuje čoveku da ćuti i ništa ne priča ćerkici, dok on odlazi da povraća...

I onda sledi poruka na reklami: "Srećan 'anti-ruski' Božić! Ako vam vaši mediji ne govore gde sve ovo ide, RT je na raspolaganju preko VPN-a".

E sad, nije baš lepo što su se Rusi tako obratili evropskoj javnosti, ali je, opet, manje surovo nego kada su Ukrajinci spotom pozivali na klanje ruskih vojnika.

U tom spotu se pojavljuje ukrajinska glumica Adrijana Kurilec (Adrianna Kurilets), u ulozi devojke u narodnoj nošnji, našminkana kao žrtva nasilja ili silovanja, koja se obraća govorom mržnje prema Rusima.

Glumica optužuje "te svinje" da se dugo rugaju, muče i ubijaju Ukrajince i navodi da se situacija sada promenila, da bi po završetku priče prerezala vrat "zarobljeniku" koji kleči ispod nje. U ruskom spotu, pak, Evropljani su ostali živi...

 

Ostavite komentar