Vesti > Svet

Ko NAPADNE Evropu, OSVOJIĆE je: EU iscrpela VOJNE ZALIHE pomažući Ukrajini

Žozep Borelj otvorio vrata svim protivnicima Starog kontinenta

Izvor: K1info/Tanjug

11/12/2022 > 21:47

podeli vest:

Ko NAPADNE Evropu, OSVOJIĆE je: EU iscrpela VOJNE ZALIHE pomažući Ukrajini
Foto: Tanjug/AP/Virginia Mayo


Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj upozorio je danas da je Evropska unija, snabdevajući Ukrajinu oružjem, iscrpela svoje vojne zalihe.

Takav bezbednosni gaf, o otkrivanju stanja vojnih zaliha svoje strane, verovatno nije zabeležen nikada u istoriji, pa u ovoj situaciji kada mnogi tvrde da je treći svetski rat praktično u toku, izgleda kao da Borelj špijunira za neprijatelje Evrope i obaveštava ih da je kontinent spreman da bude pokoren.

- Ovaj rat je bio i poziv na buđenje za sve nas u vezi sa našim vojnim sposobnostima. Davali smo oružje Ukrajini, a onda shvatili da su i naše vojne zalihe iscrpljene - napisao je Borelj na svom nedeljnom blogu, preneo je TASS.

Borelj je u međuvremenu i na svom Tviter nalogu istakao da podaci Aencije za odbranu EU (EDA) potvrđuju da "Evropljani troše više na odbranu".

- Sada moramo bolje da trošimo na odbranu i više sarađujemo da bismo podržali Ukrajinu, odgovorili na hitne potrebe i pripremili se za budućnost - poručio je Borelj.

Ostavite komentar