Vesti > Srbija

Sin uhapšenog DEJANA PANTIĆA idalje BEZ VESTI o ocu: Ne znamo kome više da se obratimo

Porodica je otišla danas samoinicijativno do baze specijalnih kosovskih jedinica blizu prelaza Jarinje, ali nisu uspeli da vide Dejana

Izvor: K1info/Tanjug

20/12/2022 > 18:33

podeli vest:

Sin uhapšenog DEJANA PANTIĆA idalje BEZ VESTI o ocu: Ne znamo kome više da se obratimo
Foto: Printscreen/Youtube


Porodica uhapšenog bivšeg policajca Dejana Pantića otišla je danas samoinicijativno do baze specijalnih kosovskih jedinica blizu administrativnog prelaza Jarinje, ali ni posle 12 dana nije im bilo dozvoljeno da stupe u kontakt sa Dejanom.

Jedino što su oni uspeli bilo je da predaju stvari za presvlaku i ličnu higijenu.

- Majka i ja smo došli ovde da predamo neke stvari za oca samoinicijativno. Došli smo da probamo da pitamo ljude koji ovde rade i drže mog oca da stupimo u kontakt sa njim, da mu daju telefon da nas pozove ili da ga posetimo. Mi 12. dan nemamo nikakvih podataka o njemu. Nije dobio pravo na poziv ni na posetu - rekao je Predrag Pantić za Kosovo onlajn.

Kako je objasnio, ljudi koji su izašli bili su ljubazni i nisu imali problema sa njima.

- Oni kažu da rade svoj posao i da ne mogu da puste da ga čujemo i vidimo dok sudija ili neko odozgo to ne odobri - rekao je Pantićev sin.

Predrag Pantić naglasio je da su advokati pravno odavno odradili sve što treba i predali sve zahteve, ali da neko ne omogućava njegovom ocu osnovna ljudska prava, da čuje porodicu i da oni iz njegovih usta čuju da je dobro.

- Ovo je već 12. dan, ne znam kome više da se obratimo. Nisu nam dali da ga vidimo i čujemo. Uzeli su njegove stvari za presvlaku i ličnu higijenu. I dalje apelujem, molim nekoga da vidi da se ovde u 21. veku krše elementarna ljudska prava i da čovek već 12. dan nije stupio u kontakt sa porodicom i advokatom - kazao je sin Pantića.

Dejan Pantić, bivši pripadnik kosovske policije, uhapšen je 10. decembra na administrativnom prelazu Jarinje. 
Njemu je Osnovni sud u Prištini 8. decembra odredio jednomesečni pritvor, ali kosovske institucije nisu objavile gde se on  nalazi.

 

 

Inače, advokati uhapšenog bivšeg policajca Dejana Pantića koje je angažovala Kancelarija za KiM u petak su opet tražili sudu u Prištini da se njegovom sinu i supruzi omogući da ga čuju bar na minut, ali peti  dan sud ne odgovora, saopštio je danas direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

- A kad je Kurtijevom sudu odgovaralo da Dejanu odredi pritvor, uključili su ga video linkom bez odlaganja! - objavio je Petković na Twitter-u.

 


 

 

Ostavite komentar