Vesti > Srbija

EULEKS: LEKOVI za Pantića PREDATI komandantu kosovske POLICIJE u Leposaviću

Dejan Pantić već četvrti dan pritvoren u bazi specijalne jedinice i pri tome je srčani bolesnik

Izvor: K1info/telegraf.rs

13/12/2022 > 19:01

podeli vest:

EULEKS: LEKOVI za Pantića PREDATI komandantu kosovske POLICIJE u Leposaviću
Foto: Youtube PrintScreen/Kosovo Online


Sudija Specijalnog odeljenja Osnovnog suda u Prištini odredio je Dejanu Pantiću meru sudskog pritvora u trajanju od 30 dana.

Dejan Pantić je bivši pripadnik policije, a iz te službe je istupio prošlog meseca kada i svi policajci srpske nacionalnosti na severu KiM. Dejan Pantić već četvrti dan pritvoren u bazi specijalne jedinice i srčani je bolesnik.

Posle snažnog pritiska koji su porodica Pantić i celokupni srpski narod sa Kosova i Metohije, srpska država, Kancelarija za Kosovo i Metohiju i celokupna javnost izvršili da se Dejanu Pantiću dostavi neophodna terapija, danas smo mi, predstavnici, uspeli da pripremimo neophodne lekove.

Ovo je  saopštila Srpska lista, dodajući da su lekovi predati Euleksu koji bi dalje trebalo da ih prosledi Dejanu Pantiću.

Oni su podsetili da je Dejan Pantić već četvrti dan pritvoren u bazi specijalne jedinice i da je srčani bolesnik.

- Srpski narod je ovoga puta odlučan da istraje u borbi za svoja prava, jer mora se stati na put ovoj represiji koju institucije Prištine sprovode nad srpskim narodom - poručuje Srpska lista.

Kancelarija Euleksa na Kosovu i Metohiji potvrdila je da je omogućen transport lekova neophodnih za lečenje uhapšenog bivšeg pripadnika kosovoske policije Dejana Pantića. Iz Euleksa dodaju da je misija predala lekove komandantu kosovske policije u Leposaviću.

- Misija je kontaktu sa kosovskom policijom, Specijalnim tužilaštvom u Prištini, Posebnim odeljenjem Osnovnog suda u Prištini, kao i sa advokatom gospodina Pantića. U skladu sa svojim mandatom, Euleks prati ovaj slučaj kako bi procenio kako se njime bave kosovske vlasti - navodi se u odgovoru dostavljenom Tanjugu.

Predsednik privremenog organa opštine Leposavić Zoran Todić uručio je danas pripadnicima Euleksa 

Ostavite komentar