Vesti > Srbija

Dejanu Pantiću ODREĐEN PRITVOR - zbog njegovog hapšenja su PODIGNUTE BARIKADE na KiM

Zahtev tužioca za određivanje mere pritvora uhapšenom Pantiću protiv zakona jer nije bilo nikakvih obrazloženja o samoj meri, tvrdi advokat

Izvor: K1info/rts.rs

12/12/2022 > 17:24

podeli vest:

Dejanu Pantiću ODREĐEN PRITVOR - zbog njegovog hapšenja su PODIGNUTE BARIKADE na KiM
Foto: Tanjug/STR


Dejanu Pantiću iz Severne Mitrovice određen je jednomesečni pritvor, potvrdio je RTS-u njegov advokat Srđan Mitrović i najavio žalbu na odluku suda u Prištini donetu na zahtev tužioca.

Sudija Specijalnog odeljenja Osnovnog suda u Prištini odredio je Dejanu Pantiću meru sudskog pritvora u trajanju od 30 dana.

Dejan Pantić je bivši pripadnik policije a iz te službe je istupio prošlog meseca kada i svi policajci srpske nacionalnosti na severu KiM.

Uhapšen je u subotu na punktu Jarinje na severu KiM, pod optužbom da je učestvovao u organizaciji i napadu na policiju pre nekoliko dana.

Povodom hapšenja Pantića, Srbi na severu KiM su istog dana podigli barikade na više lokacija, zahtevajući njegovo i oslobađanje još jednog sunarodnika uhapšenog dan ranije.

Advokat Srđan Mitrović rekao je ranije za Kosovo onlajn da je tužilac tražio meru pritvora od 30 dana.

- Dejan se nalazi u objektu u Jarinju, izgleda umorno, požalio mi se da je spavao na stolici - rekao je Mitrović.

Dodaje da je zahtev tužioca za određivanje mere pritvora od mesec dana uhapšenom Pantiću protiv zakona jer nije bilo nikakvih obrazloženja o samoj meri.

 

 

 

Ostavite komentar