Vesti > Srbija

VUČIĆ posle sednice Vlade Srbije: NE ODUSTAJEMO od odgovorne politike MIRA I STABILNOSTI

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je sednici Vlade Republike Srbije na poziv predsednice Vlade Ane Brnabić

Izvor: K1info

05/11/2022 > 11:05

podeli vest:

VUČIĆ posle sednice Vlade Srbije: NE ODUSTAJEMO od odgovorne politike MIRA I STABILNOSTI
Foto: Tanjug/Tara Radovanović


"Hvala vam na pozivu i što ste mi pružili priliku da vas obavestim o situaciji u kojoj se Srbija nalazi. Ne odustajemo od odgovorne politike mira i stabilnosti",  napisao je predsednik na Instagram nalogu.

 

 

Posle sednice Vlade, predsednik Vučić za danas ima zakazan niz važnih sastanaka, a sinoć je gotovo pet sati razgovarao sa specijalnim izaslanikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom povodom situacije na KiM.

Predsednik Srbije u dugom i sadržajnom telefonskom razgovoru, preneo je ambasadoru SAD Kristoferu Hilu da je Beograd posvećen poštovanju međunarodnog javnog prava i svih potpisanih sporazuma kad je reč o KiM.

Kako je saopštilo predsedništvo Srbije, američki ambasador je "zahtevao od predsednika Vučića da se Srbija ponaša odgovorno, ozbiljno i da ni na koji način ne učestvuje u ugrožavanju regionalnog mira i stabilnosti".

U saopštenju se ističe da je "predsednik Vučić rekao da je Srbija posvećena poštovanju međunarodnog javnog prava i svih potpisanih sporazuma, ali da su Srbi sa severa Kosova i Metohije užasnuti smenom direktora Regionalne direkcije policije za region Sever Nenada Ðurića i svim pitanjima u vezi sa registarskim tablicama i šokirani po stoti put ponovljenim izjavama da za njih međunarodno pravo, Briselski sporazum i Zajednica srpskih opština ne postoje".

Vučić je u današnjem razgovoru objasnio poziciju Srbije ambasadoru Sjedinjenih Američkih Država Kristoferu Hilu.

 

 

 

Ostavite komentar