Vesti > Srbija

Subvencija 5.000 evra za ELEKTRIČNE AUTOMOBILE: Vučić izneo odlične vesti, proizvodnja počinje i u Kragujevcu!

"Red je da pokažemo poštovanje prema onome što se proizvodi u našoj zemlji"

Izvor: K1info

Autor: Nemanja Negovanović

24/06/2024 > 20:00

podeli vest:

Subvencija 5.000 evra za ELEKTRIČNE AUTOMOBILE: Vučić izneo odlične vesti, proizvodnja počinje i u Kragujevcu!
Foto: Printscreen RTS


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je značajne subvencije za građane Srbije kada je u pitanju kupovina električnih automobila. Ta subvencija biće čak 5.000 evra, a za domaća vozila ta brojka bi mogla da bude i veća.

On je otkrio i da će uskoro početi proizvodnja jednog takvog modela u Kragujevcu.

"U Italiji će 11. jula biti predstavljen novi model automobila koji će se praviti u Kragujevcu. Lično ću u drugoj polovini jula u Kragujevcu otvoriti proizvodnju tog automobila zajedno sa našim gostima iz Talantisa. To će biti veliki podstrek za razvoj i napredak, ne samo Kragujevca i Šumadije, već i cele Srbije i značajno uticati na rast BDP", kazao je Vučić.

To je veliki izazov za našu privredu.

"Proizvodićemo električni automobil, to je od posebnog značaja za nas. Međutim, to otvara i velike energetske probleme za nas u budućnosti.

Foto: Unsplash.com

 

"Za svaki električni automobil koji kupite u Srbiji, naše proizvodnje imaćete i dodatni stimulans, pošto su električni automobili skuplji. Mi želimo da stimulišemo smanjenje zagađenja, smanjenje korišćenja benzinskih i dizel motora, želimo što više električnih automobila. Po svakom automobilu dobićete 5.000 evra, plus ćemo videti da, ukoliko je automobil domaće proizvodnje, tu ponudu još pojačamo, da bismo ljude mogli da podstaknemo da dodatno pomognu našu industriju u Kragujevcu, u Srbiji, istakao je Vučić.

Vučić je istakao da je važno da podržavamo domaćeg proizvođača automobila.

"Red je da pokažemo poštovanje prema onome što se proizvodi u našoj zemlji", zaključio je.

Ostavite komentar