Vesti > Srbija

ZAPLENJEN NOVAC IZ TREZORA NBS! Policija u Kosovskoj Mitrovici oduzela dinare, evre i švajcarske franke

Oduzeto je 152.290 dinara, 4.580 evra i 940 švajcarskih franaka

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

29/05/2024 > 21:56

podeli vest:

ZAPLENJEN NOVAC IZ TREZORA NBS! Policija u Kosovskoj Mitrovici oduzela dinare, evre i švajcarske franke
Foto: K1info/Anica Ninković


Tzv. kosovska policija saopštila je da je tokom pretresa ekspoziture trezora Narodne banke Srbije u severnom delu Kosovske Mitrovice, koja je zavorena 20. maja zajedno sa svih pet ekspozitura banke Poštanska štedionica na severu KiM, zaplenila određeni iznos dinara, evra i švajcarskih franaka.

Tzv. kosovska policija je 20. maja zatvorila ekspoziture Poštanske štedionice na severu KiM i trezor NBS u Kosovskoj Mitrovici, ali, kako je navedeno u današnjem saopštenju, tada nije uspela da otvori sef u trezoru jer je odgovorno lice koje je imalo ključeve sefa bilo odsutno.

- Policijski istražitelji su danas uspeli da identifikuju upravnika trezora, koji je kontaktiran i doneo je ključeve sefa, a u njegovom prisustvu sef je otvoren i oduzeta su novčana sredstva - navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da je oduzeto 152.290 dinara, 4.580 evra i 940 švajcarskih franaka.

Dalje se navodi da je posle izvršenog uviđaja upravnik saslušan u svojstvu osumnjičenog, u prisustvu branioca, a da je uviđaj obavljen bez incidenata.

Tzv. kosovska policija zatvorila je 20. maja sve ekspoziture banke Poštanska štedionica na severu KiM, kao i Upravu za trezor u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Na osnovu uredbe privremenih prištinskih institucija, na KiM su od 1. februara gotovinska plaćanja dozvoljena samo u evrima, što znači zabranu dinara. Ta odluka Prištine dovela je u pitanje egzistenciju i opstanak Srba u pokrajini, pošto svoja primanja od države Srbije dobijaju u dinarima.

Ostavite komentar