Vesti > Srbija

Vučić o Kurtiju: On se namerio da koristi institucije SAVETA EVROPE za TUŽBE protiv Srbije

On je dodao da je Kurti do sada čekao da neka druga zemlja podnese tužbu za navodni genocid

Izvor: K1info

Autor: Anica Ninković

31/03/2024 > 15:36

podeli vest:

Vučić o Kurtiju: On se namerio da koristi institucije SAVETA EVROPE za TUŽBE protiv Srbije
Foto: Tanjug/TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ bg


Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da se Srbija ne boji tužbi premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija, ali da on baš sada preti tužbom za novodne ratne zločine i genocid, jer će mu ulazak u Savet Evrope omogućiti da koristi institucije te organizacije.

Vučić je rekao da Kurti sada preti tužbom zbog toga što su mu izvestiteljka za prijem tzv. Kosova u Savet Evrope Dora Bakojani i zapadne sile omogućile da uđe u tu organizaciju pa će da koristi njene institucije da preko njih podiže tužbene zahteve protiv Srbije.

Vučić je rekao i da je Kurti do sada čekao da neka druga zemlja podnese tužbu za navodni genocid, s obzirom na to da Ujedinjenje nacije ne priznaju Kosovo kao posebnu državu.

- On je čekao da neka druga zemlja podnese tužbu za genocid, jer tzv.Kosovo nije priznata zemlja u UN i ne može da podnese tužbu pred Međunarodnim krivičnim sudom. To može neko drugi u njegovo ime, što nije lako, već preteško političko pitanje - rekao je on dodajući da Kurti sada želi da za to iskoristi SE.
 

Ostavite komentar