Vesti > Politika

Nastavljamo da snažimo NAŠU VOJSKU, a što se tiče MANDATARA i nove VLADE MNOGO POSLA JE PRED NAMA

Verujem da će Vučević dobiti poverenje većine narodnih poslanika, kazao je Vučić

Izvor: K1info

31/03/2024 > 13:05

podeli vest:

Nastavljamo da snažimo NAŠU VOJSKU, a što se tiče MANDATARA i nove VLADE MNOGO POSLA JE PRED NAMA
Foto: Tanjug/Sava Radovanović


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da su pred mandatarom Milošem Vučevićem i pred vladom teški zadaci, kao i pred Narodnom skupštinom i da mnogo toga mora da se uradi da bi zemlja napredovala.

Vučić je čestitao Vučeviću i dodao da veruje da će u Narodnoj skupštini dobiti poverenje većine narodnih poslanika, ali i mnogo više od toga.

- Pred njim i pred vladom su teški zadaci, kao i pred Narodnom skupštinom. I mnogo toga što moramo da uradimo da bi nam zemlja napredovala - rekao je Vučić posle obilaska jedinica Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane na aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" u Batajnici.

On je dodao da su danas građani mogli da vide samo deo unapređenih mogućnosti i koliko je promenjen, ne samo izgled, već i nivo funkcionalne i operativne sposobnosti 29-ki. 

Vučić je naveo da je bio jedan aparat kada je on bio ministar odbrane, a da ih je danas 14, dodajući da je u toku nabavka novih lovačkih aparata za Vojsku Srbije.

- Nabavljamo mnogo drugih stvari i nastavljamo da snažimo našu vojsku, ali pre svega se oslanjamo na domaću industriju, na domaću proizvodnju. I kada pogledate brojeve koje izgovaraju Francuzi i Nemci, koji su mnogo veći, mnogo snažniji ekonomski od nas, koji govore o trostrukom uvećanju i sa tim trostrukim uvećanjem neki od njih jedva da dođu do brojeva koje Srbija proizvede. Tako da veoma sam nekim stvarima zadovoljan, nekima nisam, ali još mnogo toga moramo da radimo, da unapređujemo - rekao je Vučić.

Kako je dodao, posebno mora da se radi na bespilotnim letelicama.

- Dakle, 20. aprila moći ćete da vidite i ja zajedno sa vama, da se uverimo, možemo li mi da pravimo te dronove, jesmo li ih napravili i mogu li ti dronovi da pogode nešto. Tako da prvi put ćete moći da vidite 'komarce' i 'osice', a ja se nadam do kraja godine da ćete moći da vidite i 'gavrane' - rekao je Vučić i dodao da uskoro stiže još više desetina višenamenskih bacača raketa u našu zemlju.

 

Ostavite komentar