Vesti > Srbija

PETI SAT Sednice Skupštine Srbije! Prva četiri PROŠLA uz VERBALNO KOŠKANJE i POLEMIKE vlasti i opozicije

Predstavnici opozicije na početku su nekoliko puta dolazili do predsedavajućeg

Izvor: K1info

Autor: Anica Ninković

18/03/2024 > 15:54

podeli vest:

PETI SAT Sednice Skupštine Srbije! Prva četiri PROŠLA uz VERBALNO KOŠKANJE i POLEMIKE vlasti i opozicije
Foto: TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ/ bs


Sednica Skupštine Srbije na kojoj se bira predsednik parlamenta, za koga je predložena dosadašnja premijerka i potpredsednica Srpske napredne stranke Ana Brnabić, uz brojne polemike vlasti i opozicije, negodovanja i koškanja ušla je u peti sat.

Predstavnici opozicije na početku su nekoliko puta dolazili do predsedavajućeg - najstarijeg poslanika Stojana Radenovića, reklamirali povrede poslanika, negodovali i tražili reč.

Za polemiku je iskorišćen i minut ćutanja kojim je Radenović na početku sednice pozvao da se oda pošta stradalim u martovskom pogromu na KiM što su poslanici vladajaće koalicije iskoristili da istaknu da se opozicija stradalih nije setila ni juče, ni danas, kao ni torture Aljbina Kurtija pod kojom žive kosovski Srbi.

Veliki broj novinara iz skupštinskog hola prati konstitutivnu sednicu tokom koje je Radenović više puta pozivao poslanike na pristojnost, zbog brojnih uvreda.

Na sednici koja već traje pet sati i na kojoj je prisutno 214 poslanika vodi se polemika o različitim temama, uključujući KiM, izbore, Generalštab, dok je glavna tačka dnevnog reda po strani.

Predsednica poslaničkog kluba SSP i PSG Marinika Tepić upustila i se u komentarisanje govora tela, i ocene sluha Stojana Radenovića, na šta joj je predsedavajući rekao da bi se osećao još bolje kada bi u parlamentu dominirala pristojnost.

Foto: TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ/ bs

 

Ona je za predsedavajućeg, koji je inače svrstan među 100 najuticajnijih naučnih umova u oblasti matematike, a zahvaljujući čijim radovima je i Beogradski univerzitet svrstan među 300 najboljih na Šangajskoj listi, rekla da je očekivala da će za 45 dana od kada je konstituisan parlament, naučiti sve što treba da kaže.

- Pazite da vam kažem, ovde ima dosta uspešnih ljudi, mladih, zašto bih se osećao loše? Ja bih se bolje osećao kad bi ovde dominirala pristojnost - odgovorio je Radenović.

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Milenko Jovanov, odbacio je tvrdnje Tepić da se na sednici ne priča o izboru predsednika parlamenta, i naveo da se sve vreme priča o Ani Brnabić, kao i da nijedan govor nije prošao bez dobacivanja. 
 

Ostavite komentar