Vesti > Politika

BRNABIĆ OPOZICIJI: Pokazali su NEPOŠTOVANJE prema Srbiji - isto je kao da su u TOALETU polagali ZAKLETVU

Brnabić je rekla da je deo opozicije koji je položio zakletvu u holu skupštine pokazao nepoštovanje prema Srbiji

Izvor: K1info/Tanjug

Autor: Kristina Jokić

07/02/2024 > 22:31

podeli vest:

BRNABIĆ OPOZICIJI: Pokazali su NEPOŠTOVANJE prema Srbiji - isto je kao da su u TOALETU polagali ZAKLETVU
Foto: TANJUG/JADRANKA ILIĆ


Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je danas da je konstituisanje Narodne skupštine jedan od najsvečanijih dana za svaku državu i da je deo opozicije koji je položio zakletvu u holu skupštine pokazao nepoštovanje prema Srbiji i građanima Srbije.

- To je svečani dan u svakoj normalnoj zemlji. Jedan od najsvečanijih - konstituisanje Narodne skupštine. Narodni poslanici preuzimaju svoje mandate i polažu zakletvu svim građanima Republike Srbije. Zna se gde je predviđeno mesto za tu zakletvu. Pred svojim narodom, pred svojom državom, pred državnim simbolima i zaklinjete se na Ustav, građanima i da ćete braniti tu zemlju i njene interese - rekla je Brnabić za TV Hepi.

Premijerka je dodala da se prvi put u istoriji Srbije desilo da deo poslanika potvrdi svoje mandate van skupštinske sale i u holu položi zakletvu.

- Jel vi možete da zamislite taj stepen nepoštovanja. Čini mi se da niko u stvari ne razume stepen nepoštovanja koji su Đilasova opozicija, Miloš Jovanović i njegove kvazi patriote pokazali prema ovoj državi i prema svim građanima ove države. Da li vi razumete da je to jednako kao da odete u skupštinski WC i podnesete zakletvu - rekla je Brnabić.

Brnabić je ocenila da je deo opozicije takvim ponašanjem rekao da ih ne zanima država Srbija i građani Srbije.

- Oni su zakletvu položili pred Šolakovim medijima, ne pred građanima Srbije. A sutra će da podnesu u nekoj ambasadi. Ja sam šokirana nepoštovanjem koji su pokazali. Prema građanima, prema državi, prema nacionalnim simbolima, prema svemu što predstavlja ova država i prema svemu što mora narodnom poslaniku biti sveto - rekla je Brnabić.

Ostavite komentar