Vesti > Srbija

NESTOROVIĆ OTKRIO da li će se pripojiti VLASTI ILI OPOZICIJI! A evo šta kaže o SKANDALOZNOM SNIMKU iz Skupštine

Predsednik Pokreta "Mi - glas iz naroda" naveo je da nema kontakt sa dva odbornika sa svoje liste

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

09/02/2024 > 13:24

podeli vest:

NESTOROVIĆ OTKRIO da li će se pripojiti VLASTI ILI OPOZICIJI! A evo šta kaže o SKANDALOZNOM SNIMKU iz Skupštine
Foto: Youtube Printscreen/K1 televizija


Predsednik Pokreta "Mi - glas iz naroda" Branimir Nestorović izjavio je danas da niko iz tog pokreta nije dobio zvaničan poziv za formiranje gradske vlasti, i da pokret "Mi - glas iz naroda" ostaje pri svom stavu da neće u koaliciju ni sa vlašću ni sa sa opizicijom.

- Mi nismo imali nikakve zvanične razgovore i pozive, nas su pozivali preko novina. Sve što znamo znamo da je naš odbornik gospodin Jerković prestao da se javlja, počeo da vodi kampanju preko medija protiv nas, da priča o nekom koalicionom dogovoru koji ne postoji zato što Udruženje građana ne može da pravi koalicije, to je zakonom zabranjeno - naveo je on za Tanjug.

Nestorović je rekao nema kontakt sa dva odbornika liste "Mi - glas iz naroda", od kojih je jedan nosilac liste za beogradske izbore "Mi - glas iz naroda" Aleksandar Jerković koji je, smatra on, pokušao da isposluje nešto za sebe.

- Znamo da je on interno pokušavao da kontaktira neke od naših odbornika u Skupštini Beograda. On se nama ne javlja, sad predstoji da stavlja objave na društvene mreže tako da ne znamo šta se tu odigrava - izjavio je on.

Foto: Youtube Printscreen/K1 televizija

 
Sa kim ulazi u koaliciju "Mi- glas iz naroda"?

Nestorović kaže da lista "Mi- glas iz naroda" ostaje pri svojoj odluci da neće ići u koalicije ni sa kim zato što, kako je naveo, smatra da oni suviše mali da bi učestvovali u vlasti i da bi se to za njih završilo katastrofalno.

- Ja sam odmah prvo veče rekao da mi nećemo učestvovati, ali ljudi nisu naučili da političari drže obećanja pa su mislili da je to izmišljotina - izjavio je on.

Prema njegovim rečima, od konstituvne sednice Skupštine grada Beograda, koja je zakazana za 19. februar, očekuje da će biti "cirkus" kao što je bio na konstitutivnoj sednici Skupštine Srbije jer je, dodaje on, na gradskom nivou gušća situacija nego na republičkom.

Nestorović o terminima "Cigani" i "ciganija"

Komentarišući termin koji je on uputio svojim kolegama iz opoiziciji nazvavši ih "Ciganima", a njhovo ponašanja "ciganijom", Nestorović je rekao da je razgovarao telefonom sa zvaničnom institucijom  koja zastupa prava Roma u Srbiji, Nacionalnim većem romske zajednice, i izvinio im se jer je, napominje on, taj termin pogrešno shvaćen.

- Kontaktirao sam i Ministarstvo za ljudska i manjinska prava u Srbiji i oni su mi rekli da je reprezentativna organizacija Nacionalno veće Roma i da ima puno nekih malih udruženja Roma. Ja nemam problem da se izvinim, bio sam vrlo besan i iznerviran zbog ponašanja opzicije. Snimak je bio potpuno privatan. To je kolokvijalan izraz koji je moja generacija koristila jako dugo, i čoveku se ponekad omakne - objasnio je Nestorović.

Ostavite komentar

Nebojsa Todosijevic

To i jeste bila ciganija. Ciganija je opis za bezobrazno ponasanje uz isti takav recnik. A oni koji cine to su cigani. A to nema nikakve veze sa romima.

09.02.2024 14:44
Ana

Nestorović je šarlatan, on je čovek koji se zabavlja, prepričava price I njegove izjave mogu biti pogubne za neobrazovane.... veoma neozbiljno je i sa vaše strane da svaki dan pozovete takve šarlatane u kec na 11, juče je bio Ljepojević a danas Nestorović. Ukoliko vam nije cilj da budete na nivou Jovane Jeremic

09.02.2024 15:03