Vesti > Politika

VUČIĆ HRABRO POKAZAO KURTIJEVO PRAVO LICE! Doktor Elek: Na sednici SB UN ukazano na TEROR NAD SRBIMA na KiM

Predsednik Srpske liste Vučić govor nazvao je istorijskim

Izvor: K1info/kosovo-online.com

Autor: Kristina Jokić

09/02/2024 > 12:29

podeli vest:

VUČIĆ HRABRO POKAZAO KURTIJEVO PRAVO LICE! Doktor Elek: Na sednici SB UN ukazano na TEROR NAD SRBIMA na KiM
Foto: Youtube PrintScreen/Kosovo Online/FOTO TANJUG/ STR/ bg


Predsednik Srpske liste Zlatan Elek kaže da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na jučerašnjoj sednici Saveta bezbednosti UN u Njujorku veoma hrabro izneo stavove o potrebi poštovanja prava srpskog naroda i potrebi da se prestane sa progonom.

On za Kosovo onlajn navodi da je onom ko je sinoć pažljivo slušao predsednika Vučića jasno da je ovo bio istorijski govor.

- Govor je bio izuzetno sadržajan, precizan, sa mnoštvo detalja i činjenica koje je predsednik izneo sinoć. Izuzetno precizno je ukazao na sve ono što Kurti radi našem narodu na Kosovu i zahtevao je zaštitu našeg naroda. Veoma hrabro je izneo stavove o potrebi poštovanja prava našeg naroda i o potrebi da se prestane sa progonom srpskog naroda - kaže Elek.

Foto: Youtube PrintScreen/Kosovo Online

 

Dodaje da je Vučić vrlo decidno rekao da je neophodno poštovanje međunarodnog prava, Rezolucije 1244 kao i poštovanje teritorijalnog integriteta Srbije.

- Drago mi je da su sve zemlje, naročito SAD i Francuska, a mislim i na Rusiju i Kinu, ukazale na značaj i zahtevale suspenziju odluke CBK o ukidnju dinara i platnog prometa, osudile akcije Prištine i zahtevale da se prekine sa upadima u Privremene organe, da se prekine sa jednostranim i nekoordinisanim akcijama. Sve te akcije ne vode ka deeskalaciji situacije nego suprotno. Videli smo da je u govoru predsednika svaka druga ili treća reč bila dijalog i potreba za mirom na ovim prostorima - dodaje.

Elek ističe da može doći do boljitka i pomaka na terenu ukoliko zemlje Kvinte, pre svega SAD, Velika Britanija, Nemačka i Francuska, ozbiljno misle u vezi svojih izlaganja.

Ostavite komentar