Vesti > Srbija

Svi auto-putevi u Srbiji prohodni, šleperima zabranjen prolaz na više deonica

JP putevi Srbije ažurira podatke o tome koje su deonice prohodne i kakvo je stanje na terenu

Izvor: K1info/telegraf.rs

20/01/2024 > 12:42

podeli vest:

Svi auto-putevi u Srbiji prohodni,  šleperima zabranjen prolaz na više deonica
Foto: TANJUG/ DUŠICA GAVRILOVIĆ/bs


Na teritoriji Srbije auto-putevi su prohodni, izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je tokom prethodne noći na putevima preventivno bačeno oko 2.300 tona soli, a da je na čišćenju snega trenutno angažovano 1.450 radnika od čega oko 420 na putevima.

Vesić je rekao da postoji zabrana za šlepere na 25 putnih deonica i zamolio vozače kamiona da se o tome informišu putem spiska koji se nalazi na sajtu Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i JP Putevi Srbije, a ažurira se na svakih nekoliko sati.

Kada su u pitanju delovi zemlje koji su najkritičniji zbog snežnih padavina, Vesić je naveo da su to Ivanjica, Kruševac, Niš, Novi Pazar, Požega, Užice, Zaječar, Nova Varoš.

Foto: RINA

 

- Tu je zaista bilo dosta padavina i tu po manjim putevima, nižeg reda, još uvek imamo snega koji se čisti - rekao je on.

On je vozače zamolio da prilagode brzinu uslovima vožnje i da u svojim automobilima imaju zimsku opremu što, pre svega, znači, zimske gume.

S tim u vezi, podsetio je da je, kada je prvi put pao sneg ove sezone nekoliko kamiona bez zimskih guma učestvovalo u saobraćajnim nesrećama u ukazao vozačima kamiona da poštuju propise i ne voze putevima koji su zabranjeni za korišćenje kamiona.

- Ono što je najvažnije, zamolio bih one neiskusnije vozače da ne koriste automobile u ovakvim uslovima zbog moguće pojave leda koji je opasniji od snega - rekao je on.

 

Ostavite komentar