Vesti > Srbija

Putari spremno dočekali SNEG, PUTEVI prohodni i OČIŠĆENI: Apel za sve - VOZITE OPREZNO!

Putevi u brsko-planinskim i ruralnim delovima zemlje će u toku dana biti očišćeni

Izvor: K1info/Tanjug

20/01/2024 > 08:58

podeli vest:

Putari spremno dočekali SNEG, PUTEVI prohodni i OČIŠĆENI: Apel za sve - VOZITE OPREZNO!
Foto: TANJUG/ DUŠICA GAVRILOVIĆ/bs


Izvršni direktor Sektora održavanja puteva prvog i drugog reda Puteva Srbije Zoran Stojisavljević izjavio je da su putari spremno dočekali sneg i da je stanje na putevima uredno.

- Kao i obično, mi putari uglavnom se trudimo da odradimo svoj posao kako treba. Što se tiče ovog snega, stanje je uredno. Mislim da smo dobro i spremno dočekali ove vremenske neprilike. Putevi su uredno sređeni i očišćeni, na njima se saobraćaj odvija redovno i normalno - rekao je Stojisavljević za Tanjug.

 

Prema njegovim rečima, bilo je angažovano 392 vozila, kamiona, snegočistača i oko 180 građevinskih mašina, koje trenutno raščišćavaju puteve trećeg prioriteta. Reč je o putevima u brsko-planinskim i ruralnim delovima zemlje, koji će, kako kaže, u toku dana biti očišćeni.

- Saobraćaj, kao što sam i rekao, odvija se neometano, doduše na nekim deonicama usporeno, ali je sve to normalno za ove vremenske prilike - rekao je on.

Navodi da je u Beogradu napadalo oko 10 centimetara snega, a da se Putevi Srbije trude da svoj posao odrade kako treba, profesionalno i da pripreme puteve za normalno odvijanje saobraćaja.

Stojisavljević je podsetio na najavu meteorologa da se u narednom periodu očekuje hladno i stabilno vreme, bez padavina, sa temperaturama do plus četiri stepena i dodao da to neće bitno uticati na prohodnost puteva.

Ukazao je da je noćas bilo nekoliko saobraćajnih nesreća koje su prouzrokovane nesavesnom vožnjom i neadekvatnom zimskom opremom kod teretnih motornih vozila.

Foto: TANJUG/ DUŠICA GAVRILOVIĆ/bs

 

Stojisavljević je naveo da je na autoputu prema Čačku putničko motorno vozilo preticalo kamion snegočistač Puteva Srbije, udarilo u plug i izazvalo saobraćajnu nesreću, pa je u pojedinim momentima bio obustavljen saobraćaj dok se to nije raščistilo.

- Ovom prilikom apelujem na sve vozače da obrate pažnju, prilagode vožnju uslovima na terenu i da imaju obavezno adekvatnu zimsku opremu. Ne polazite na put bez preke potrebe - rekao je on.
 

Ostavite komentar