Vesti > Srbija

Danas VREMENSKA KLACKALICA: Ujutru MINUS, a popodne PROLEĆE!

Najvia dnevna temperatura ići će i do 17 stepeni

Izvor: K1info/Tanjug

19/12/2023 > 07:54

podeli vest:

Danas VREMENSKA KLACKALICA: Ujutru MINUS, a popodne PROLEĆE!
Foto: Tanjug/Miloš Milivojević


U Srbiji će ujutro biti slab, lokalno i umeren mraz, a ponegde i kratkotrajna magla, dok će u toku dana biti pretežno sunčano i toplije, s najnižom jutarnjom temperaturom od - 5 i najvišom dnevnom i do 17 stepeni Celzijusa.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), najniža temperatura biće od - 5 do 3 stepena Celzijusa, u Negotinskoj Krajini oko 6 °C, najviša od 8 do 17 stepeni.

Duvaće slab i umeren istočni i jugoistočni, na istoku umeren, povremeno i jak, zapadni i severozapadni vetar, posle podne u slabljenju.

I u Beogradu sutra ujutro slab mraz. U toku dana pretežno sunčano i toplije. Vetar slab istočni i jugoistočni. Najniža temperatura od -1 do 3, najviša oko 13 stepeni.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do utorka, 26. decembra, u sredu postepeno naoblačenje, ali će se zadržati suvo, osim na zapadu i jugozapadu gde će uveče i tokom noći ka četvrtku biti slabih padavina.

U četvrtak umereno do potpuno oblačno i iznad većeg dela suvo, dok se slaba kiša očekuje na jugozapadu, jugu i jugoistoku. 
Uveče na severu jače naoblačenje sa kišom koje će se tokom noći ka petku i u petak tokom dana proširiti i na ostale krajeve.

Foto: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ nr

 

Na planinama će padati slab sneg. Za vikend pretežno oblačno i uglavnom suvo, samo u subotu ujutro i pre podne na severu, zapadu i u centralnim predelima mestimično sa kišom.

U nedelju uveče naoblačenje sa kišom koje je zahvatilo Vojvodinu, tokom noći ka ponedeljku i u ponedeljak proširiće se i na ostatak zemlje. Krajem perioda suvo.
 

Ostavite komentar