Vesti > Srbija

Vreme danas ŠUĆMURASTO: Evo gde će GREJATI SUNCE, a gde PADATI SNEG

Najniža temperatura od minus pet do nule, a najviša od dva stepena u Negotinskoj Krajini do 10 stepeni na zapadu Srbije

Izvor: K1info/Tanjug

Autor: Katarina Milanović

05/12/2023 > 08:00

podeli vest:

Vreme danas ŠUĆMURASTO: Evo gde će GREJATI SUNCE, a gde PADATI SNEG
Foto: Tanjug/Sava Radovanović


Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u većem delu Srbije sutra umereno oblačno i suvo vreme, a od sredine dana moguće je razvedravanje.

U Timočkoj Krajini i na jugoistoku Srbije niska oblačnost, ponegde uz slabu kratkotrajnu kišu, a u brdsko-planinskim predelima očekuje se provejavanje slabog snega.

Posle podne u severnoj, zapadnoj i centralnoj Srbiji duži sunčani intervali. Duvaće slab, u košavskom području umeren do jak južni i jugoistočni vetar, na jugu Banata sa udarima olujne jačine. Najniža temperatura od minus pet do nule, a najviša od dva stepena u Negotinskoj Krajini do 10 stepeni na zapadu Srbije.

U Beogradu sutra ujutru i pre podne malo do umereno oblačno. Od sredine dana pretežno sunčano. Duvaće umerena košava (jugoistoèni vetar). Najniža temperatura od minus tri do minus jedan, a najviša oko 9 stepeni.

Prema izgledima vremena za sedam dana, u sredu i četvrtak očekuje se oblačno i hladno sa temperaturama na granici kiše i snega, pa se očekuju mešovite padavine.

U istočnoj Srbiji je moguća i ledena kiša. Na planinama ponovno stvaranje odnosno povećanje visine snežnog pokrivača, a u noćnim i jutarnjim satima snežni pokrivač će se kratkotrajno formirati ponegde i u nižim predelima.

U petak i subotu (08. i 09.12.) umereno do potpuno oblačno i suvo, a u nedelju (10.12.) delimično razvedravanje. Početkom naredne sedmice prolazno naoblačenje s kišom uz manji porast temperature.

Uskoro opširnije na k1info.rs

Ostavite komentar