Vesti > Srbija

Počeli radovi na IZGRADNJI AERODROMA na ZLATIBORU

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović rekao je da žele da naprave aerodrom za male sportske avione

Izvor: K1info/Tanjug

23/10/2023 > 18:58

podeli vest:

Počeli radovi na IZGRADNJI AERODROMA na ZLATIBORU
Foto: Tanjug/Jovan Nikolić


U mestu Obudojevica na Zlatiboru počeli su radovi na izgradnji aerodroma za male sportske avione.

- To je aerodrom koji je davno započet, pa se stalo sa radovima, bila je privatna investicija, mi smo preuzeli to kao lokalna samouprava i želimo ovde da napravimo aerodrom za male sportske avione, a sigurno u budućnosti za dronove koji će  moći da nose i ljude - rekao je za Tanjug predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović.

Istakao je da lokalna vlast u Čajetini prati savremene tokove u svetu, s obzirom da turisti traže i dodatne sadržaje. 

- Ako ih imate, turista će doći, ako nemate, otići će na drugu destinaciju - rekao je Stamatović.

U okviru opširnih radova na prostoru Zlatibora, na kome se pored stambenih jedinica i smeštajnih kapaciteta radi i na putnoj infrastrukturi, započeti su i radovi na izgradnji aerodroma, koji se nalazi na samom rubu naseljenog mesta Zlatibor, prema Kobiljoj Glavi.

Stamatović je istakao da je gradnja ovog aerodroma započeta ambiciozno i u to vreme možda prerano, ali da je došlo vreme kada to može da se realizuje.

- Možemo pistu da produžimo, namenske sadržaje da dodamo, jer smo promenili mesto na kome smo hteli da pravimo auto-moto drom, što je projekat jednog našeg sugrađanina koji je građevinski inženjer, čiji je to bio studentski rad. Tako da, imamo ideju i projekat, a na nama je samo da to realizujemo - zaključio je  Stamatović.
 

Ostavite komentar