Vesti > Srbija

Jelena dobila LEK O TROŠKU DRŽAVE, Vučić joj poželeo DOBRO ZDRAVLJE: Do kraja 2024. MAMOGRAF U SVAKOJ OPŠTINI

Posebno je, kaže, ponosan na nabavku najnovije opreme jer moramo da pokušamo da zaštitimo život posebno naših majki, sestara i žena

Izvor: K1info/Tanjug

17/10/2023 > 18:28

podeli vest:

Jelena dobila LEK O TROŠKU DRŽAVE, Vučić joj poželeo DOBRO ZDRAVLJE: Do kraja 2024. MAMOGRAF U SVAKOJ OPŠTINI
Foto: Tanjug/AP Geert Vanden Wijngaert


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poželeo je danas iz Pekinga dobro zdravlje Jeleni Stojiljković iz Velikog Gradišta, oboleloj od cistične fibroze, kojoj je Komisija za retke bolesti RFZO odobrila da joj o trošku države bude obezbeđena terapija lekom "trikafta".

Vučić je to rekao na konstataciju novinara da je Stojiljkovićevoj upravo odobrena terapija o trošku države.

- Ja sam ponosan na to. Za mene je to važna tema. Mi smo u prethodnim godinama mnogo toga promenili i uložili u zdravlje ljudi, od izgrađena dva nova klinička centra, u Nišu i Beogradu, do toga da se sada gradi i rekonstruiše Klinički centar Vojvodine, posle toga ide Kragujevac - rekao je Vučić i podsetio da su uvećane plate i medicinskim sestrama i tehničarima, a ne samo lekarima.

Posebno je, kaže, ponosan na nabavku najnovije opreme jer moramo da pokušamo da zaštitimo život posebno naših majki, sestara i žena koje moraju da imaju mamografe u svakoj opštini u Srbiji.

On je rekao da veruje da će država to u potpunosti uspeti da uradi do kraja 2024. godine, a pomenuo je i magnetne rezonance.

- Onda je dijagnostika na najvišem nivou, da izbacimo liste čekanja na dijagnostiku, jer onda postoji mogućnost da lekari napadnu tu bolest brže i izleče ljude - rekao je Vučić.

On je istakao da mu je drago što je Komisija danas odobrila terapiju za Jelenu Stojiljković.

- Kao što sam srećan za svako dete, malog Lava, mnogo dece kojima pokušavamo da pomognemo da se izleče i nastavićemo to da radimo. Ponosan sam na Srbiju koja to može da izdrži i koja može da se posveti lečenju pre svega dece, ali i uvođenju inovativnih lekova i lečenju retkih bolesti - istakao je Vučić.

Ostavite komentar