Vesti > Srbija

AVION IZ TEL AVIVA sa 127 Srba noćas sleteo u Beograd, DANAS STIŽE JOŠ JEDAN, Hamas tokom noći RAKETIRAO AERODROM

Putnici po dolasku u Beograd saznali da su za malo izbegli raketiranje aerodroma Ben Gurion

Izvor: K1info

09/10/2023 > 02:06

podeli vest:

AVION IZ TEL AVIVA sa 127 Srba noćas sleteo u Beograd, DANAS STIŽE JOŠ JEDAN, Hamas tokom noći RAKETIRAO AERODROM
Foto: ATA Images


Crni bilans drugog dana rata između Izraela i Palestine pokazuje da je najmanje 700 ljudi ubijeno u Izraelu, dok je oko 413 poginulo u Pojasu Gaze, a krvave akcije se nastavljaju. Militantna grupa Hamas je tokom prvog dana preuzela odgovornost za napad, a juče su saopštili da "ne može biti primirja dokle god Izrael eskalira ovaj rat".

6.15 - Hamas tokom noći raketirao aerodrom u Tel Avivu

Glasne eksplozije čule su se u središnjem Izraelu i predgrađima Tel Aviva kasno u nedelju, preneo CNN. Hamas je objavio da je napao međunarodni aerodrom "Ben Gurion", koja se nalazi nedaleko od Tel Aviva.

6.10 - Kiša raketa na Aškelon, zarobljena grupa Izraelaca

Palestinska militantna grupa Hamas navela je da je tokom noći ispalila 100 raketa i na grad Aškelon, a kako prenosi Tajms of Izrael, sirene za vazdušnu opasnost oglasile su se sinoć širom centralnog dela Izraela. Oružano krilo Hamasa brigade "Izedin Al Kasam" saopštilo je da je "raketna baražna vatra odgovor na na kontinuirane zločine i napade na domove civila", prenosi Si-En-En.

Portparol "Izedin Al Kasama" Abu Ubaida rekao je juče uveče da se borbe vode u nekoliko oblasti u blizini severne granice Gaze i da je zarobljena nova grupa Izraelaca u Pojasu Gaze. On je dodao da je Hamas ubio i ranio veliki broj izraelskih vojnika u Maviimu, južno od Aškelona. 

6.00 - Danas sleće i treći avion sa srpskim državljanima koji su evakuisani

Još jedan avion sa srpskim državljanima koji su tri dana proživljavali pravi pakao u Izraelu, na redovnoj liniji Er Srbije trebalo bi da sleti danas oko 9.30 časova na beogradski aerodrom.

4.00 Maturanti Bogoslovije iz Niša svedočili jezivim eksplozijama

Maturanti niške Bogoslovije bili su među Srbima koji su evakuisani iz Tel Aviva, oni su dali izjavu nakon što su noćas sleteli u Beograd.

- Bili smo uplašeni. Čuli smo i videli eksplozije raketa, bilo je turbulentno i neizvesno, čekali smo na odgovor iz ambasade - poručio je jedan od maturanata.

3.00 - Selaković dočekao putnike

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković došao je noćas na beogradski aerodrom, kako bi dočekao Srbe koji su evakuisani iz područja pogođenog ratom.

 

2.30 - Hodočasnik iz Aleksinca video hapšenje terorista

Miloš Krstić iz Aleksinca opisao je za medije kako je izgledala drama koju je preživeo na svom hodočašću. On je po dolasku na aerodrom Nikola Tesla, nakon evakuacije iz Tel Aviva, govorio o užasima koje je video.

- Videli smo hapšenja ekstremista, nije bilo prijatno. Pre toga smo bili u Vitlejemu na hodočašću, tamo je bilo mirno. Generalno, dobro smo prošli. Bilo je napeto i neprijatno, ali nije bilo strašno - naveo je jedan od putnika koji su noćas pristigli.

1.30 - Sleteo drugi avion sa srpskim turistima iz Izraela

Drugi avion sa evakuisanim srpskim državljanima iz Izraela sleteo je sinoć u 01:30 na aerodrom Nikola Tesla. 127 putnika se ukrcalo na avion nakon dvodnevne agonije na aerodromu "Ben Gurion" u Tel Avivu.

Ostavite komentar