Vesti > Svet

HOROR na muzičkom festivalu u IZRAELU: Do sada PRONAĐENO više od 250 TELA posle napada HAMASA

Svedoci pričaju da su napadači iz džipova na putu pucali na njih i na njihova vozila

Izvor: K1info/Tanjug

08/10/2023 > 22:23

podeli vest:

HOROR na muzičkom festivalu u IZRAELU: Do sada PRONAĐENO više od 250 TELA posle napada HAMASA
Foto: Tanjug/AP


Više od 250 tela pronađeno je do sada na mestu gde je održan muzički festival na jugu Izraela, kada je došlo do napada palestinske militantne grupe Hamas, rekao je izraelskim medijima portparol ZAKA, grupe volontera koja se bavi preminulima posle terorističkih napada i drugih katastrofa.

Kako prenosi Times of Israel, palestinski militanti upali su u subotu na muzički festival i otvorili vatru u okviru velikih napada na Izrael.

Festival Supernova održavan je u pustinji Negev, u blizini kibuca Reim, nedaleko od Pojasa Gaze, odakle su pripadnici Hamasa došli kako bi započeli napade.

Predstavnik izraelske Hitne pomoći rekao je za izraelski Kan news da je na festivalu bilo oko 3.000 ljudi, preneo je BBC. Pojedini preživeli svedoci su za izraelski Channel 12 rekli da je sve bilo "kao u horor filmu" i da je trajalo nekoliko sati.

- Ugasili su svetla i iznenada, ni od kuda, oni (militanti) su uleteli s oružjem, otvarajući vatru u svim pravcima - rekla je jedna od preživelih učesnika festivala za Channel 12, prenosi BBC.

Dodala je da je na festival došlo "50 terorista u kombijima, u vojnim uniformama".

Prema rečima svedoka, ljudi su pokušavali da pobegnu sa lica mesta, trčeći prema svojim vozilima, ali su napadači iz džipova na putu pucali na njih i na njihova vozila.

BBC je na svom sajtu objavio i snimke većeg broja potpuno izgorelih vozila učesnika festivala, koja su ostala parkirana posle napada. 

Ostavite komentar