Vesti > Srbija

Eksplodirale DVE BOMBE u dvorištima SRPSKIH PORODICA u Ranilugu: PETI NAPAD u zadnja dva meseca i BRUTALNO ZASTRAŠIVANJE

Naprave su bačene na kuće predstavnika i rukovodioca Srpske liste kako bi se oni zastrašili i bili naterani da napuste svoja ognjišta

Izvor: K1info/Tanjug

22/09/2023 > 11:00

podeli vest:

Eksplodirale DVE BOMBE u dvorištima SRPSKIH PORODICA u Ranilugu: PETI NAPAD u zadnja dva meseca i BRUTALNO ZASTRAŠIVANJE
Foto: Tanjug/Kancelarija za KIM


Dve eksplozivne naprave eksplodirale su noćas u dva sata posle ponoći u dvorištima srpskih porodica u Ranilugu na Kosovu i Metohiji, potvrdili su Tanjugu meštani tog pomoravskog mesta.

Kako saznajemo, postavljene su ukupno tri eksplozivne naprave.

Eksplozivne naprave bačene su na kuću direktora vrtića Pčelica Maja Srđana Ristića, zamenika gradonačelnika opštine Ranilug Vladice Aritonovića i direktora Centra za socijalni rad Zorana Ristića.

Ovo je peti bombaški napad u Ranilugu u protekla dva meseca.

Direktor Kancelarije za Kim Petar Petković izjavio je da su tri bombe bačene na kuće predstavnika i rukovodioca Srpske liste kako bi se oni zastrašili i naterali da napuste svoja ognjišta, a sve sa ciljem etničkog čišćenja Srba koje Kurti kontinuirano sprovodi.

Prvo je oko 2.30 bačena bomba u dvorište Srđana Ristića u Ranilugu, direktora Predškolske ustanove "Pčelica maja, pričinjena je velika materijalna šteta, ali su članovi porodica na svu sreću dobro.

U isto vreme bačena je bomba na porodičnu kuću i garažu Vladice Aritonovića u selu Glogovce, koji je zamenik gradonačelnika opštine Ranilug. I ovde je pričinjena velika materijalna šteta, a u napadu niko nije povređen.

Tokom noći eksplozivna naprava je bačena na kuću Zorana Ristića iz Raniluga, direktora Centra za socijalni rad, ali nije došlo do eksplozije.

Prema rečima Petkovića radi se o brutalnom zastrašivanju predstavnika Srpske liste koji dolaze svega nekoliko dana posle pretnji Aljbina Kurtija da će Srbi i Srpska lista da "pate i plate".

- Kurti je svoj naum počeo da ostvaruje prvo hapšenjem trojice Srba, a sada vidimo i da su na tri srpske kuće bačene bombe. Očekujemo da se ovi mučki napadi na  predstavnike Srpske liste najozbiljnije shvate i istraže, jer šalju jasnu poruku i pretnju Srbima da napuste svoja vekovna ognjišta - rekao je on.

Dodaje da će Kancelarija o tim sinhronizovanim i osmišljenim napadima obavestiti i međunarodne predstavnike, jer ovakva dela s obeležjima terorizma ne smeju olako da se shvate.
 

Ostavite komentar

Ranilug

Ovo nisu uradili Albanci. Narod u Ranilugu je međusobno zavađen - srpska lista sa jedne i oni koji je ne podržavaju sa druge strane.

22.09.2023 17:31