Vesti > Srbija

PREDSEDNIK Vučić grmeo iz NIŠA: PONOSNI smo na svoju SLOBODU, NEĆE TUĐIN nikada ODLUČIVATI u Srbiji

Možemo da živimo u mnogo zemalja, ali imamo jednu jedinu zastavu, crveno-plavu-belu

Izvor: K1info/Tanjug

15/09/2023 > 20:33

podeli vest:

PREDSEDNIK Vučić grmeo iz NIŠA: PONOSNI smo na svoju SLOBODU, NEĆE TUĐIN nikada ODLUČIVATI u Srbiji
Foto: Tanjug/Radule Perišić


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je večeras na centralnoj proslavi Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, koja je održana u Nišu, da je Srbija ponosna na svoju slobodu i da neće tuđin nikada odlučivati u Srbiji.

- Prošlo je vreme kada ste imali poslušnike, ispunjavamo naloge svojih građana - istakao je Vučić.

Vučić je na početku obraćanja rekao da je teško govoriti posle patrijarha Porfirija i predsednika RS Milorada Dodika.

- Mnogo toga bih vam ispričao i što ne smem da vam ispričam. Bolje za vas, bolje za nas, bolje za našu zemlju da mnoge stvari koje znam i prećutim jer svoju zemlju moramo da čuvamo i moramo da mislimo ne samo ono što je danas već i na ono što dolazi u budućnosti.

Dodao je da je ponosan na praznik koji se danas svetkuje, dodajući da je odluka o obeležavanju doneta zajednički sa Republikom Srpskom.

- Doneli smo tu odluku jer mi Srbi smo uvek umeli da se razjedinjujemo, da sebi pogrde izmišljamo ili da lako tuđe uvrede i pogrde prihvatamo i nije slučajno o čemu vam je govorio predsednik Republike Srpske kada mu neko kaže da je bosanski Srbin. Zamislite postoje hrvatski Srbi, postoje crnogorski Srbi. Ako je to već tako, a ja ne mislim da je moguće da tako nešto postoji, a što onda nije postojao srpski Hrvat, srpski Bošnjak, srpski Slovenac, srpski Crnogorac, nikada to niste mogli da čujete ni od koga ni na jednom mestu.

Kako je potom istakao predsednik, samo smo mogli da čujemo da postoje neki drugi Srbi.

- I ne od juče, ne od ovih koji danas u Crnoj Gori ne dozvoljavaju Srbima da budu u vlasti zato što nisu dovoljno uverljivi u zaklinjanju da će se boriti protiv mrskog Beograda i još omraženije im Moskve, nisu dovoljno uverljivi u tome da i dalje ne vole Kosovo i Metohiju i da i dalje ne smatraju Kosovo i Metohiju delom Srbije, pa pošto nisu uverljivi, onda nema ni potrebe da budu u vladi, makar ih bilo i više od 30 odsto.

Tako vam je svuda, dodao je Vučić.

- Pa kažu, ne, ne, mi volimo Srbe, ali one koji ne vole Beograd. I kad govorimo o takvim Srbima, to su nam radili još od Pavelića i pre Pavelića...

Danas bi, dodao je, da nam izmišljaju takve predstavnike svuda po regionu, a samo je važna jedna stvar da taj Srbin ne bude Srbin i da se jasno odriče svog Beograda i svog srpstva i da vam govori da je pravi Srbin onaj koji mrzi Beograd i Srbiju i srpsku ujedinjujuću politiku.

- Možemo da živimo u mnogo zemalja, ali imamo jednu jedinu zastavu, crveno-plavu-belu, da imamo svoje srpsko ime i prezime, svoj rod koga se ne stidimo - zaključio je Aleksandar Vučić.

Ostavite komentar