Vesti > Srbija

Vučić: OPOZICIJA će se OBRADOVATI mom ODGOVORU o IZBORIMA, a dobiće ga do KRAJA meseca

Deo opozicinih stranaka predao je zahtev za održavanje vanrednih parlamentarnih i beogradskih izbora do kraja godine

Izvor: K1info/Tanjug

11/09/2023 > 14:01

podeli vest:

Vučić: OPOZICIJA će se OBRADOVATI mom ODGOVORU o IZBORIMA, a dobiće ga do KRAJA meseca
Foto: TANJUG/ RADE PRELIĆ/ nr


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će opozicija, koja je danas predala zahtev za održavanje vanrednih parlamentarnih i beogradskih izbora do kraja godine, dobiti odgovor do kraja meseca.

Vučić je odgovarajući na pitanja novinara u Skoplju rekao da je čuo da je deo opozicije dostavio pismo danas u Predsedništvu, dodajući da će ga pročitati kad se bude vratio.

Primetio je i da je taj deo opozicije promenio mišljenje po pitanju izbora, jer su ranije govorili da će se, kako je naveo, susresti sa gnevnom naroda ako bude raspisao izbore.

- Posle četiri meseca su promenili mišljenje. Da li su išli kod nekoga na ručak u ambasadu ili je bio dovoljan doručak ili samo smeh ne znam, ali odjednom su se pojavili sa drugačijim mišljenjem. Ja poštujem kad ljudi tako promene mišljenje. Ne znam šta se desilo u njihovim glavama, ali sam zadovoljan što je došlo do takve promene mišljenja - rekao je Vučić.

On je naveo da će do kraja meseca dobiti odgovor, koji će da bude najbrži i najkronkretniji.

Foto: TANJUG/ RADE PRELIĆ/ nr

 

- Pošto vidim da traže parlamentarne i beogradske izbore najbrži i najkonkretniji odgovor koji jedan predsednik koji je nadležan ako ništa drugo da raspisuje parlamntren izbore će im pružiti u skladu sa demokratskim principima i načelima, ali i im odgovoriti na sve gluposti. Dobiće i usmeni i pismeni odgovor - rekao je Vučić.

On je rekao da veruje da će se opozicija obradovati njegovom odgovoru.

- A kakvi će sve izbori da budu - nije Srbija, niti srpska država - fontana želja da ih ispunjava onima koji maštaju o tome da dobiju veći broj poslanika kako bi valjda mogli u potpunosti da nam izgaze klupe u skupštini - rekao je Vučić.
 

Ostavite komentar