Vesti > Politika

Vučić iz Skoplja: Konstruktivna RASPRAVA, nije bilo velikih SVAĐA

Jedna od bitnijih tema će da bude nastavak sveobuhvatnih političkih, ekonomskih i socijalnih reformi

Izvor: K1info/Tanjug

11/09/2023 > 12:05

podeli vest:

Vučić iz Skoplja: Konstruktivna RASPRAVA, nije bilo velikih SVAĐA
Foto: tanjug/FOTO TANJUG/ RADE PRELIĆ / nr


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, posle sastanka lidera Procesa Brdo-Brioni u Skoplju, da su se trudili na tom skupu da pronađu zajednički imenitelj i razgovarali o evropskoj budućnosti, kao i da je bila konstruktivna rasprava.

- Kod nekih je nešto veći entuzijazam, kod nekih malo manji. U svakom slučaju u vrlo korektnoj i konstruktivnoj raspravi je protekao današnji dan. Nije bilo velikih svađa i tuča, pošto smo mi i Priština ostavili naše probleme za četvrtak i Brisel - rekao je Vučić.

Danas se više govorilo o odnosu samog regiona ZB prema EU, nego o bilo čemu drugom, dodao je predsednik Vučić.

Prethodno je rekao, da Srbija, kao i uvek, ostaje dosledna u iskrenom zalaganju za stvaranje atmosfere uzajamnog poverenja, razumevanja i poštovanja.

 

Vučić je na Instagram nalogu buducnostsrbijeav zahvalio predsednici Slovenije Nataši Pirs Musar, predsedniku Hrvatske Zoranu Milanoviću i predsedniku Severne Makedonije Stevi Pendarovskom na srdačnom dočeku i na tome što su, kako je naveo, domaćini ovog važnog sastanka.

On je dodao da će na sastanku sa sagovornicima iz regiona razgovarati o nekim od ključnih principa regionalne saradnje, održivog razvoja, klimatskih promena, ali i politike proširenja EU, kao strateške tačke daljih odnosa unutar evropskog kontinenta.

Vučić je rekao da će jedna od bitnijih tema biti nastavak sveobuhvatnih političkih, ekonomskih i socijalnih reformi, koje će zadržati mlade ljude na ovim prostorima, čime će se, naglasio je, dodatno osigurati prosperitet, stabilnost i napredak cele Evrope.

- Srbija, kao i uvek, ostaje dosledna u iskrenom zalaganju za stvaranje atmosfere uzajamnog poverenja, razumevanja i poštovanja, što je i pokazala kroz brojne inicijative koje otvaraju velike mogućnosti za čvrstu saradnju zemalja u regionu, na dobrobit svih koji žive na Zapadnom Balkanu - rekao je Vučić.

Ostavite komentar