Vesti > Srbija

DAN posle NEVREMENA: Ogromna šteta širom SRBIJE, tri kuće IZGORELE u ZAJEČARU, pao dalekovod...

Oštećene su štale i pomoćni objekti, a stradali su i voćnjaci i usevi

Izvor: K1info/Tanjug

23/07/2023 > 08:57

podeli vest:

DAN posle NEVREMENA: Ogromna šteta širom SRBIJE, tri kuće IZGORELE u ZAJEČARU, pao dalekovod...
Foto: TANJUG/ GRADSKO ZELENILO NOVI SAD/bs


Olujno nevreme pogodilo je i sinoć i tokom noći više delova Srbije i načinilo znatnu štetu. Zaječar i okolina našli su se dva puta na udaru nevremena.

Jak pljusak, olujni vetar i sitniji grad uz grmljavinu i munje zahvatili su Zaječar i okolinu tokom noći, a još se ne zna kolika je šteta pričinjena.

Iz sela Veliki Izvor stanovnici su naveli da mnoge kuće prokišnjavaju jer su ostale bez crepova, pao je jedan dalekovod, oštećene su štale i pomoćni objekti, a selo je ostalo bez struje. I u gradu je bilo oštećenja na krovovima i elektro-mreži.

U zaječarskom naselju Kotlujevac izbio je požar koji je zahvatio tri kuće. Pretpostavlja se da je uzrok požara jako nevreme koje je u večernjim satima pogodilo ovaj kraj, ali niko nije povređen, preneo je RTS. Vatrogasci su sprečili da se vatra proširi na ostatak naselja.

Grad je pričinio štetu i u opštini Požega. Najviše je stradalo selo Roge, u kojem su, prema rečima predsednika opštine, stradali crepovi praktično na objektima u celom selu.

Međutim, razmere štete od noćnog gradonosnog oblaka će se videti tek danas. Prvi izveštaji ukazuju na veliku štetu na stambenim objektima u Rogama, gde su stradali i voćnjaci i usevi.

Nevreme praćeno jakom kišom i olujnim vetrom je sinoć pogodilo i Beograd i zahvatilo pojedine delove grada, ali je bilo slabijeg intenziteta nego prethodnih noći. Delovi grada ostali su na kratko i bez struje.

Zbog grmljavine usled najavljenih vremenskih nepogoda, na beogradskom aerodromu je od sinoć u 21 čas bila uvedena zabrana snabdevanja aviona gorivom, u skladu sa odredbama Zakona o vazdušnom saobraćaju i propisanoj bezbednosnoj proceduri, saopšteno je sa Aerodroma ''Nikola Tesla'', nakon čega je Air Serbia saopštila da je moguće da pomenuta zabrana utiče na saobraćaj nacionalnog avioprevoznika.

 

Novi Sad: Gradsko zelenilo za 36 sata imalo 354 intervencije

Usled posledica orkanske oluje, ekipe JKP „Gradsko zelenilo“ imale su za 36 sata 354 intervencije na 135 lokacija u Novom Sadu, saopšteno je danas iz tog preduzeća.

U uklanjanju polomlјenog i iščupanog drveća i polomlјenih grana učestvovalo je više od 100 radnika, i gotovo celokupna mehanizacija preduzeća.

Oluja izuzetne snage polomila je veliki broj velikog, potpuno zdravog drveća u uličnim drvoredima, kvartovskim zelenim površinama i gradskim parkovima. 

Ostavite komentar