Vesti > Srbija

VANREDNA SITUACIJA proglašena u 6 mesta: Pripadnici MUP prošle noći INTERVENISALI 96 puta

Zatvaraju se svi parkovi u Novom Sadu zbog sanacije štete od orkanske oluje

Izvor: K1info/Tanjug

22/07/2023 > 12:41 >> 12:47

podeli vest:

VANREDNA SITUACIJA proglašena u 6 mesta: Pripadnici MUP prošle noći INTERVENISALI 96 puta
Foto: TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/bs


Pripadnici Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) tokom olujnog nevremena protekle noći imali su 96 intervencija, u kojima je spaseno 10 osoba u Novom Sadu i dve u Bačkoj Palanci, saopštio je danas MUP. 

Kako se navodi u saopštenju, dve osobe su povređene, a jedan muškarac u Bačkoj Palanci je smrtno stradao. 

U šest mesta je trenutno na snazi vanredna situacija, i to u Novom Sadu, Sremskoj Mitrovici, Šidu, Rumi, Irigu i Sečnju.

Tokom protekle noći bilo je angažovano 236 vatrogasaca-spasilaca sa 109 vozila, a od ukupnog broja intervencija u 72 su uklanjana stabla, u tri su gašeni požari izazvanih udarom groma.

Od početka olujnog nevremena, 19. jula, pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica imali su ukupno 343 intervencije od kojih su 254 uklanjanja oborenih stabala, 24 gašenja požara izazvanih udarom groma i 32 druge intervencije, kao što je uklanjanje limenih krovova i slično. 

Foto: Tanjug/Nenad Mihajlović

 

Od početka nevremena spasena je 31 osoba, povređeno je sedam, a jedna osoba je smrtno stradala, navodi se u saopštenju i dodaje da pripadnici MUP-a i danas pružaju svu potrebnu pomoć građanima u otklanjanju posledica nevremena i da će na terenu ostati i danas pošto su i tokom današnjeg dana najavljene nove padavine.

Orkanska oluja, koja je sinoć ponovo pogodila Novi Sad, polomila je i iščupala veliki broj stabala drveća u drvoredima i gradskim parkovima, a zbog sanacije posledica štete svi gradski parkovi biće zatvoreni za posetioce dok se ne ukloni oboreno i polomljeno drveće, saopštilo je danas novosadsko Gradsko zelenilo.

Iz ovog javnog preduzeća su saopštili da je neophodno da se ukloni i veliki broj grana koje je vetar polomio i koje vise sa drveća i mogu predstavljati opasnost po prolaznike. 

Svi parkovi biće ograđeni trakama za opasnost, a na građane se apeluje da ne ulaze u parkove dok se ne saniraju sve posledice oluje.

 

Ostavite komentar