Vesti > Srbija

Poštovan i VOLJEN od naroda, DOSTOJAN dužnosti koja mu je POVERENA: Vučić uputio SAUČEŠĆE povodom smrti ČIKA Đorđa

Predsednik Srbije izrazio je duboko saučešće porodici i poštovaocima "ove časne starine"

Izvor: K1info/Tanjug

02/07/2023 > 20:24

podeli vest:

Poštovan i VOLJEN od naroda, DOSTOJAN dužnosti koja mu je POVERENA: Vučić uputio SAUČEŠĆE povodom smrti ČIKA Đorđa
Foto: printscreen youtube/TV Zona plus


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je danas da je sa "posebnom tugom" primio vest o smrti čuvara srpskog groblja "Zejtinlik" u Solunu Đorđa Mihailovića i uputio saučešće porodici i poštovaocima "ove časne starine".

Vučić je na Instagram nalogu buducnostsrvijeav istakao da je Mihailović "otišao tiho, jer je tako i živeo", pokazavši celom srpskom rodu da odnos prema precima određuje budućnost prema potomcima. 

- Sa posebnom tugom sam primio vest o smrti Đorđa Mihailovića, čuvara groblja Zejtinlik, na kojem počivaju srpski junaci i stradalnici albanske golgote, ali i čuvara kolektivnog sećanja na jedan od najslavnijih herojskih perioda naše istorije - naveo je Vučić.

Vučić je Mihailovića opisao kao skromnog i tihog, vernog svojoj otadžbini i narodu, i istakao da je on svoja zaduženja obavljao revnosno i sa ogromnim poštovanjem prema senima onih kojima je Srbija bila najveća svetinja.  

- Sa istom predanošću je gostima i posetiocima pričao o podvizima naših ratnika, zbog kojih je Srbija danas ponosna na svoj slobodarski duh i predačko nasleđe. Poštovan i voljen od naroda, dostojan dužnosti koja mu je poverena, čika-Đorđe je otišao tiho, jer je tako i živeo, pokazavši celom našem rodu da odnos prema precima, određuje budućnost potomcima - naveo je Vučić.

 

 

Predsednik Srbije izrazio je duboko saučešće porodici i poštovaocima "ove časne starine". 

- Neka počiva u miru - poručio je Vučić.

Čuvar srpskog groblja "Zejtinlik" u Solunu Đorđe Mihailović preminuo je danas u 96. godini, saopštio je srpski ministar spoljnih poslova Ivica Dačić. 
 

Ostavite komentar