Vesti > Srbija

Mirković poziva POVERENICU da reaguje na PONAŠANJE Srđana Milivojevića: Groktao je i UZDISAO u SKUPŠTINI

Kada je Nevena Đurić dobila reč, Milivojević je počeo da uzdiše i grokće uvredljivom i seksualnom konotacijom, tvrdi Mirković

Izvor: K1info/Tanjug

07/06/2023 > 20:23

podeli vest:

Mirković poziva POVERENICU da reaguje na PONAŠANJE Srđana Milivojevića: Groktao je i UZDISAO u SKUPŠTINI
Foto: Printscreen youtube


Poslanik Srpske napredne stranke Aleksandar Mirković izjavio je da se u skupštini desilo verbalno nasilje sa seksualnom konotacijom prema poslanici te stranke Neveni Đurić, a od strane poslanika Demokratske stranke Srđana Milivojevića i pozvao Poverenicu za zaštitu rodne ravnopravnosti da reaguje.

Mirković je u saopštenju naveo i da je paradoks u tome što je Milivojević jedan od organizatora protesta “Srbija protiv nasilja".

- Nakon što je narodna poslanica SNS Nevena Đurić dobila reč, Milivojević je počeo da uzdiše i grokće jasno uvredljivom i seksualnom konotacijom. Ovo užasno ponašanje perjanice opozicije, umesto da osudi, Marinika Tepić je opravdala rečima da joj se on samo obradovao. Neverovatno sramotno - istakao je Mirković.

Kako je dodao, zbog čega bi joj se Milivojević obradovao ostalo je nedorečeno, ali je, kako kaže Mirković, svima jasno.

- Ova bruka će se pamtiti zauvek, ali izvinjenje za svoje bolesno ponašanje nikada neće uputiti. Posebna sramota je što su ostale poslanice opozicije gledale u pod i nijedna jedina nije odreagovala i to je licemerstvo opozicionih poslanika o kojem govorimo mesecima i godinama unazad - rekao je Mirković.

Mirković je pozvao Poverenicu za zaštitu rodne ravnopravnosti, da se oglasi, osudi te najprimitivnije napade, vređanje i seksualne aluzije upućene narodnoj poslanici Neveni Đurić od strane Milivojevića, kao i relativizovanje svega ovoga od jedne žene, Marinike Tepić.

Mirković kaže da je Milivojević “pozivao na ubistvo Andreja Vučića i Danila Vučića, da oni budu pronađeni u šahti, kao Gadafi”.

- Ako to nije dovoljno bilo da više ne bude poslanik, nakon današnjeg skandaloznog ponašanja, ostavka je minimum što mora da uradi, ako ima i gram sramote - rekao je Mirković.

Mirković, međutim, smatra da se to neće dogoditi jer Milivojević, kako je rekao, “ne zna ni za čast, ni za obraz”, saopštio je Gradski odbor SNS.
 

Ostavite komentar