Vesti > Srbija

PESNICAMA napali UBOGE vojnike sa KALAŠNJIKOVIMA: Nadrealna OSUDA Srba od strane zapadnjačkih AMBASADORA

Ako se pitate šta je poremećena percepcija stvarnosti, onda pogledajte šta pišu predstavnici SAD, EU i Velike Britanije

Izvor: K1info/Tanjug

29/05/2023 > 20:48

podeli vest:

PESNICAMA napali UBOGE vojnike sa KALAŠNJIKOVIMA: Nadrealna OSUDA Srba od strane zapadnjačkih AMBASADORA
Foto: TANJUG/dopisnik KiM


Ambasadori EU, SAD i Velike Britanije u Prištini, Tomaš Sunjog, Džefri Hovenijer i Nikolas Abot, osudili su večeras, kako su naveli, nasilne akcije demonstranata protiv pripadnika KFOR-a u Zvečanu.

Ambasador SAD u Prištini Džefri Hovenijer saopštio je večeras da SAD snažno osuđuju, kako je naveo, "nasilne akcije demonstranata u Zvečanu protiv Kfora".

- SAD osuđuju akcije demonstranata, uključujući i korišćenje eksploziva protiv vojnika Kfora koji pokušavaju da očuvaju mir. Još jednom ponavljamo zahtev za momentalnim prekidom nasilja ili akcija koji raspiruju tenzije i promovišu sukobe - naveo je Hovenijer na Twitteru.

Ambasador Abot takođe se oglasio na Twitteru, ocenivši da su napadi na pripadnike Kfora i novinare krivično delo i da je to neprihvatljivo.

- Kao što je Kvinta jasno poručila, akcije su potrebne pod hitno kako bi se deeskalirala situacija i smanjile tenzije - poručio je Abot.

Sunjog je na Twitteru poručio da misija EU 'snažno osuđuje nasilne akcije demonstranata u Zvečanu, uključujući i korišćenje eksplozivnih naprava protiv vojnika Kfora koji čuvaju mir''.

On je zatražio momentalni prekid nasilja i deeskalaciju tenzija.

Ostavite komentar