Vesti > Srbija

KFOR i teroristi u Zvečanu NAPALI NOVINARA Tanjuga, predstavnici medija na ZAPADNOM BALKANU digli glas protiv ZLOČINACA

Najnovija dešavanja na Kosmetu ponovo uzburkala atmosferu

Izvor: K1info/Tanjug

29/05/2023 > 18:50

podeli vest:

KFOR i teroristi u Zvečanu NAPALI NOVINARA Tanjuga, predstavnici medija na ZAPADNOM BALKANU digli glas protiv ZLOČINACA
Foto: TANJUG/dopisnik KiM


SafeJournalists mreža pozvala je danas međunarodne organizacije na Kosmetu, odgovorne za obezbeđivanje stabilnosti, da im zaštita novinara bude prioritet i da promovišu bezbedno okruženje za obavljanje profesionalnih novinarskih dužnosti, ali i državne i lokalne zvaničnike da obezbede jednak tretman svim novinarima na Kosovu i Metohiji.

U saopštenju ove mreže koja predstavlja više od 8.200 medijskih profesionalaca na Zapadnom Balkanu, navodi se da su najnovija politička dešavanja na Kosmetu ponovo uzburkala atmosferu i onemogućavaju novinare da obavljaju svoju novinarsku dužnost.

Ističu i da je do sada dokumentovano sedam incidenata koji uključuju napade na novinare i medijsko osoblje u gradovima u severnom delu Kosmeta i ocenjuju da je svaki napad na novinare, napad na javni interes, demokratiju i prava svih građana.

Da podsetimo, KFOR je danas pomogao terorističkim jedinicama Prištine u napadu na srpski narod u Zvečanu, što znači da su aktivno učestvovali i u povređivanju novinara Tanjuga, Dimitrija Mirkovića, na koga je bačena jedna od više od 30 šok bombi, koliko su zločinci upotrebili u akciji protiv nenaoružanog naroda.

Ostavite komentar