Vesti > Srbija

"SRAM te bilo, DAVENPORTE": OEBS posao oko SRAMNIH izbora prepustio NAORUŽANIM Albancima

Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju poručio i Blerimu Velji da je to što ovaj pominje dilere, u stvari, autoprojekcija na delu

Izvor: K1info/Tanjug

22/04/2023 > 20:34

podeli vest:

"SRAM te bilo, DAVENPORTE": OEBS posao oko SRAMNIH izbora prepustio NAORUŽANIM Albancima
Foto: Tanjug/Miloš Milivojević


Dužnost OEBS-a je da kontroliše izborne procese na Kosovu i Metohiji, izjavio je danas direktor kancelarije za KiM Petar Petković, reagujući na izjavu predstavnika OEBS-a na KiM, da ta misija nije uključena u pripremu i sprovođenje zakazanih vanrednih izbora u četiri opštine na severu pokrajine.

"Za sutrašnje antidemokratske izbore OEBS je odlučio da ne učestvuje u kontroli. Dopustili ste da umesto OEBS, kosovska policija broji glasačke listiće! Sram te bilo Davenporte," napisao je Petković na Tviteru.

On je takođe poručio takozvanom šefu nazovi kabineta samoproklamovane predsednice privremenih prištinskih institucija Blerimu Velji, da mu ne vredi mržnja, jer Srbi sa Kosova i Metohije ne žele tu vlast.

"Džaba ti sva bolesna mržnja, neće vas Srbi s Kosova i Metohije. Ako sutra više od 100 Srba glasa na lažnim izborima, vladajte u tri mandata. Zato nervoza i uvrede! Pukli ste. A kad već pominješ dilere, autoprojekcija na delu!", poručio je Petković na Tviteru.

Kako je ranije saopšteno iz OEBS-a, od 2021. godine Centralna izborna komisija (CIK) sprovodi izbore bez ikakve direktne pomoći OEBS, koji pažljivo prati situaciju, uključujući mandat ranog upozoravanja.

 

Ostavite komentar