Vesti > Srbija

PLJAČKA pljačku sustiže: POHARANE još dve SRPSKE KUĆE na Kosmetu

Žrtve su večeras bile iz sela Batuse, a juče porodica Mitić iz Lapljeg Sela

Izvor: K1info/Tanjug

19/03/2023 > 22:46

podeli vest:

PLJAČKA pljačku sustiže: POHARANE još dve SRPSKE KUĆE na Kosmetu
Foto: Shutterstock

Dve srpske kuće u selu Batuse večeras su se našle na meti lopova, dok je u subotu uveče obijena kuća porodice Mitić u Lapljem Selu i iz nje odnet vredan nakit i laptopovi, saopštila je Kancelarija za KiM Vlade Srbije.

Time je nastavljen niz pljački i obijanja srpskih domova koji je učestao poslednjih nedelja, a na ovaj način Srbima, ne samo da se šalje poruka da nisu dobrodošli, već im se i direktno ugrožava egzistencija, navode iz Kancelarije.

Na ulazu u selo Batuse iz pravca Lepine večeras je obijena kuća Davora Delića i izvršena premetačina dok se porodica nalazila na veselju u centralnoj Srbiji.

Reč je o porodici koja ima troje dece i ovaj nemili događaj uneo je nemir i strah, ne samo u kuću Delića, već i njihovih komšija i ostalih Srba koji žive u tom selu.

Na meti lopova večeras se našla i kuća porodice Saše Lazića, a lopove je na svu sreću omeo sin Stefan koji je naišao u trenutku dok su oni pokušali da razbijaju prozor i uđu u kuću.

Oni su pobegli u pravcu obližnjeg albanskog sela Dobreva.

Protekle noći opljačkana je kuća srpske porodice Mitić iz Lepljeg Sela, kod Gračanice, rekla je ranije večeras za Tanjug Dragica Mitić čija je kuća opljačkana.

Pljačka se, prema njenim rečima, dogodila u subotu između 18 i 20 časova, kada porodica nije bila kod kuće.

Prošlog vikenda opljačkane su dve srpske kuće - porodice Mirić iz Batusa i Nedeljković iz Preoca.

Serija pljački zabrinula je i onespokojila Srbe, a činjenica da lopovi nisu pronađeni ni u jednom slučaju unosi dodatni nemir i revolt u narod.

Zbog toga Kancelarija za Kosovo i Metohiju zahteva da se napadi na imovinu Srba shvate najozbiljnije, da se odgovorni procesuiraju i adekvatno kazne, ističe se u saopštenju.

 

Ostavite komentar