Vesti > Srbija

Vlada Srbije pomogla STRANCIMA: Lakše do privremenog BORAVKA i radne DOZVOLE

Na sednici je usvojena i Uredba o "Boračkoj spomenici"

Izvor: K1info/Tanjug

30/03/2023 > 17:28

podeli vest:

Vlada Srbije pomogla STRANCIMA: Lakše do privremenog BORAVKA i radne DOZVOLE
Foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević


Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o strancima i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o zapošljavanju stranaca.

Kako je saopštila Vlada Srbije, time se omogućava da strani državljani, u jedinstvenom postupku, ostvare istovremeno pravo na privremeni boravak i rad u Srbiji, kroz jedinstven postupak potrebne provere vezane kako za odobrenje privremenog boravka, tako i radne dozvole.

Posle toga, ukoliko su ispunjeni zakonski uslovi, izdaje se jedinstvena dozvola.

"Izdavanje jedinstvene dozvole, odnosno dozvole za boravak i rad, u potpunosti je digitalizovan, s obzirom na to da se taj zahtev može podneti isključivo elektronskim putem. Takođe, jedinstveni veb portal sadržaće na jednom mestu sve informacije u vezi sa ulaskom, boravkom i radom stranaca u Srbiji", saopštila je Vlada Srbije.

Takođe, Vlada je donela Zaključak kojim se odobrava realizacija četiri projekta na području Podunavlja za unapređenje turističke infrastrukture: izgradnja sportsko-rekreativnog centra sa auto-kampom u Kovinu; izgradnja biciklističke staze duž dunavskog nasipa od Vračevog Gaja do Stare Palanke na teritoriji opštine Bela Crkva; izgradnja biciklističko-pešačke staze, sa rasvetom, od Tvrđave Ram do Srebrnog jezera dužine 10 kilometara na teritoriji opštine Veliko Gradište i uređenje sportsko-rekreativnog kompleksa duž keja u Novom Sadu.

Na sednici je usvojena i Uredba o "Boračkoj spomenici", kao vid priznanja i zahvalnosti borcima i ratnim vojnim invalidima za učestvovanje u odbrani otadžbine.

Kako je saopšteno, tom uredbom utvrđeni su uslovi, način dodeljivanja, rangovi i izgled "Boračke spomenice", kao i način vođenja evidencije o dodeljenim "Boračkim spomenicama".

 

Ostavite komentar