Vesti > Politika

Umesto dve DOZVOLE, izdavaćemo JEDNU: Radi se na IZMENAMA Zakona o strancima

Ovaj postupak se sprovodi radi što veće efikasnosti i lakše kontrole, kao i da bi pokazali da je Srbija država moderne uprave

Izvor: K1info/Tanjug

17/02/2023 > 14:51

podeli vest:

Umesto dve DOZVOLE, izdavaćemo JEDNU: Radi se na IZMENAMA Zakona o strancima
Foto: TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIĆ/bs


Ana Brnabić, premijerka Srbije, izjavila je da se trenutno radi na izmenama Zakona o strancima i da veruje da će uskoro početi javna rasprava o tome, a da će tokom marta zakonski predlog biti upućen Skupštini Srbije.

To je ono što je neophodno i što pokazuje kako se Srbija menja i unapređuje, rekla je Brnabić koja je, zajedno da ministrom unutrašnjih poslova Bratislavom Gašićem, obišla renovirane prostorije Uprave za strance u SIV-u 3.

- Izmena Zakona o strancima se vrši kako bi umesto dve različite dozvole, boravišne i radne, izdavali smo jednu, kako ne bi mučili i administrativno opterećivali strance, a ni naše ljude u Ministarstvu unutrašnjih poslova i Ministarstvu rada - rekla je Brnabić.

- Kako bi čitav ovaj postupak takođe bio elektronski, efikasniji, brži i kako bi ga lakše kontrolisali, ali i pokazali da je Srbija država moderne uprave i moderne, efikasne i transparentne administracije - rekla je ona.

 

 

Ostavite komentar