Vesti > Srbija

Multimedijalnim spektaklom OTVORENA prva Nacionalna PRESTONICA KULTURE

Do kraja godine u Čačku i okolini biće organizovano 365 događaja - izložbi, filmskih projekcija, pozorišnih predstava, književnih večeri...

Izvor: K1info/Tanjug

22/03/2023 > 14:12

podeli vest:

Multimedijalnim spektaklom OTVORENA prva Nacionalna PRESTONICA KULTURE
Foto: Tanjug/ Ministarstvo kulture/ Dario Konstantinović


Na četiri bine postavljene na Gradskom trgu u centru Čačka, sinoć je nastupilo više od 100 umetnika, pevača, muzičara, glumaca i igrača, čime je zvanično otvorena prva Nacionalna prestonica kulture, pod sloganom "Čačanska rodna".

Slogan asocira na najpoznatiju sortu šljive proizvedenu u nadaleko čuvenom Institutu za voćarstvo iz Čačka.

Pred nekoliko hiljada ljudi okupljenih na trgu nastupili su Braća Teofilovići, Bilja Krstić, Čegi i Braća bluz bend, Kralj Čačka, Vanja Milačić, Una Djelošević, Vladimir Jocović, Bojan Krivokapić, KUD "Dule Milosavljević Žele”.

Do kraja 2023. godine u Čačku, ali i njegovoj okolini, biće organizovano 90 programa, 365 različitih događaja, izložbi, filmskih projekcija, pozorišnih predstava, književnih večeri...

U ceo proces biće uključeno 4730 učesnika od kojih je 561 iz inostranstva.

Već danas na istom mestu na kome je održano spektakularno otvaranje, nastupiće Riblja Čorba, čiji je frontmen, Bora Đorđević, rođeni Čačanin, ali i počasni građanin svoga rodnog grada.

Za naredni period najavljeni su brojni sadržaji, pa će tako u Čačku nastupiti Van Gog, Aerodrom, Bombaj Štampa, a u septembru i Zdravko Čolić.

 

Ostavite komentar