Vesti > Srbija

KONCERT, torta i VATROMET za PUTNIKE: Obeležen 1. ROĐENDAN voza SOKO

Brzom prugom Beograd - Novi Sad prevezeno je skoro tri miliona ljudi, a ostvarena su 19.604 polaska u oba smera

Izvor: K1info/Tanjug

19/03/2023 > 10:17

podeli vest:

KONCERT, torta i VATROMET za PUTNIKE: Obeležen 1. ROĐENDAN voza SOKO
Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović


U železničkoj stanici Beograd Centar u Prokopu, uz rođendansku tortu i koncert iznenađenja opere Narodnog pozorišta, obeležen je prvi rođendan voza Soko, najsavremenijeg voza u regionu.

Svečanosti u stanici u Prokopu, u okviru današnjeg obeležavanja prve godišnjice od otvaranja brze pruge Beograd - Novi Sad, prisustvovali su i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i vd. direktora železničkog preduzeća Srbija voz Ivan Bulajić.

Specijalno iznenađenje za putnike bio je i nenajavljeni koncert opere beogradskog Narodnog pozorišta, koji su izveli specijalno prilagođen repertoar za tu priliku.

Ministar Vesić je izjavio da je tokom prve godine od otvaranja, brzom prugom Beograd - Novi Sad prevezeno skoro tri miliona ljudi, ostvarena su 19.604 polaska u oba smera, od čega je voz Soko ostvario 19.322 polazaka.

​Prema njegovim rečima, projektuje se i deo brze pruge od Beograda do Šida, koja će biti veza za Zagreb, Ljubljanu, Beč i Italiju.

- Vozovi koji prevoze putnike na ovoj deonici su za godinu dana prešli neverovatnih 1.474.969 km. Ove brojke pokazuju da se putnici, kada imaju mogućnost sigurnog, komfornog i brzog železničkog prevoza, veoma rado i lako odlučuju upravo za ovaj vid putovanja - rekao je Vesić.

Kada je reč o prihodu, istakao je da je putničkim saobraćajem na ovoj deonici preduzeće Srbija Voz za godinu dana ostvarilo prihod od skoro 850 miliona dinara.

 

Naveo je da za potrebe modernog železničkog putničkog saobraćaja razvijena i aplikacija za kupovinu voznih karata putem mobilnog telefona, za iOS i Android uređaje, koju koristi više od 120.000 ljudi i da je više od 23.000 jedinstvenih korisnika već obavilo kupovinu karata preko vebsajta www.srbijavoz.rs.

Rođendan je obeležen uz vatromet i rođendansku tortu u obliku voza Soko, koja će biti podeljena putnicima.

 

 

Ostavite komentar