Vesti > Srbija

NOVI PAZAR proglasio DAN ŽALOSTI zbog smrti ČETVORO DECE

Sve zastave u gradu će biti spuštene na pola koplja, mediji i ugostiteljski objekti će se uzdržati od emitovanja muzike

Izvor: K1info/Tanjug

05/03/2023 > 21:29

podeli vest:

NOVI PAZAR proglasio DAN ŽALOSTI zbog smrti ČETVORO DECE
Foto: pritscreen youtube


Gradske vlasti Novog Pazara odlučile su da ponedeljak, 6. mart, bude proglašen Danom žalosti zbog tragične smrti četvoro dece u požaru u tom gradu.

Prema Odluci, sve zastave u gradu će biti spuštene na pola koplja,  mediji i ugostiteljski objekti će se uzdržati od emitovanja muzike, s svi zabavni događaji će biti odloženi, prenosi RTV Novi Pazar.

Podsetimo, četvoro dece stradalo je jutros u požaru u stanu u Novom Pazaru, a njihovi roditelji su hospitalizovani sa teškim opekotinama.

Iz MUP-a je saopšteno da su vatrogasci odmah po dobijanju dojave krenuli i stigli za samo nekoliko minuta, zatekli su požar koji je već bio u razbuktaloj fazi, prenosi RTS.

U saopštenju se navodi da su prilikom ulaska u prostorije koje su bile pod požarom, zatečena četiri deteta koja su najverovatnije stradala od gušenja ugljen-monoksidom, dok su otac i majka povređeni u susednoj prostoriji.

Požar je brzo lokalizovan, potom i ugašen, a istraga će utvrditi uzroke požara i gušenja dece.

- Iako su vatrogasci-spasioci veoma brzo reagovali i stigli na lice mesta, čini se da je požar izbio mnogo ranije od same dojave, imajući u vidu požar koji je zatečen u razbuktaloj fazi - navodi se u saopštenju MUP-a.

 


 

 

Ostavite komentar