Vesti > Hronika

Četvoro dece NASTRADALO u požaru u Novom Pazaru, roditelji TEŠKO povređeni

Požar se dogodio jutros oko 7 časova, na lice mesta su odmah došle jedinice vatrogasne službe

Izvor: K1info/euronews.rs

05/03/2023 > 09:25

podeli vest:

Četvoro dece NASTRADALO u požaru u Novom Pazaru, roditelji TEŠKO povređeni
Foto: Printscreen/Youtube/Infolid


Četvoro dece stradalo je u požaru dok su njihovi roditelji povređeni i nalaze se na Intenzivnoj nezi Opšte bolnice u Novom Pazaru, potvrđeno je za Euronews Srbija iz policije.

Požar se dogodio jutros oko 7 časova, na lice mesta su odmah došle jedinice vatrogasne službe, Hitne pomoći i policije. Vatra je buknula u stanu šestočlane porodice, a nastradala deca su imala od šest meseci do pet godina. 

Svo četrvoro dece preminulo je na licu mesta, tako da su lekari mogli da konstatuju samo smrt, prenosi Euronews.

Otac nastradale dece je teško povređen, na 45 odsto površine tela ima opekotine drugog, trećeg i četvrtog stepena. Povređena žena je takođe u teškom stanju, gde je 18 odsto tela u opekotinama drugog i trećeg stepena.

Kako su za A1 istakli očevici, dva slučajna prolaznika su ugledala požar i zajedno sa komšijama krenuli u pomoć, ali nisu mogli dovoljno da se približe zbog jake vatre.

U pomoć su pored vatrogasaca pritekli i policajci.

Pripadnici Odeljenja za vanredne situacije u Novom Pazaru, odmah po dobijanju dojave za jedan minut krenuli su na lice mesta i stigli za nekoliko minuta, gde su zatekli požar koji je već bio u razbuktaloj fazi. Iako su vatrogasci-spasioci veoma brzo reagovali i stigli na lice mesta, čini se da je požar izbio mnogo ranije od same dojave, imajući u vidu požar koji je zatečen u razbuktaloj fazi, navedeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju uputilo je saučešće povodom stradanja četvoro dece u požaru u Novom Pazaru.

"Stradanje dece je najstrašnija tragedija, koja pogađa celo društvo, a Ministarstvo ovom prilikom izražava saučešće porodici i gradu Novom Pazaru. Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju je u stalnoj komunikaciji sa nadležnim organima povodom ovog slučaja", navedeno je u saopštenju.

 

Ostavite komentar