Vesti > Srbija

Srbija ovo NE PAMTI: Pauk podigao vozilo POLICIJE, a to može da bude KATASTROFA za sve nas

Ovaj postupak je oduševio građane Srbije - zakon je isti za sve, jasna je poruka koju su uputili na prvu loptu... Ali, da li je tako?

Izvor: K1info

03/03/2023 > 17:01

podeli vest:

Srbija ovo NE PAMTI: Pauk podigao vozilo POLICIJE, a to može da bude KATASTROFA za sve nas
Foto: RINA


U glavnoj ulici u Čačku dogodila se jedna nesvakidašnja situacija, koja je bez reči ostavila sve one žitelje tog grada koji su tu zatekli.

Naime, jedno vozilo Parking servisa, odnosno pauk, podizalo je sve pred sobom, ali svi su bili šokirani, kad je pokupilo, ni manje ni više, nego vozilo policijske patrole.

Da li je auto bio pokvaren, ili ipak nepropsino parkiran nije poznato, ali građani pre misle da je u pitanju ovo drugo.

- Nema "ni po babu, ni po stričevima" što se kaže. Svako ko se nepropisno parkira treba da snosi posledice. I policija nas kažnjava kad ne poštujemo propise, pa bi i njih trebalo isto - rekao je jedan od Čačana koji se zatekao na licu mesta.

Drugi građanin dodaje da nepropisno parkiranje možda i nije jedini saobraćajni prekršaj koji pojedini pripadnici policije prave.

- Pre neki dan sam video kako policijsko vozilo prolazi na crveno svetlo, a da nije imalo uključenu rotaciju. Naravno, sve su to pojedini slučajevi i ne bi trebalo generalizovati jer svuda ima izuzetaka, iako većina pošteno i odgovorno obavlja svoju dužnost u policiji - rekli su građani.

Ko će platiti kaznu za ovaj prestup policijske patrole za sada nije poznato, ali su zaposleni u JP Parking servis iz Čačka pokazali da su pravila ista za sve. Međutim, zašto je to katastrofa za sve nas, u slučaju da je u pitanju nepropisno parkiranje? O, pa bar iz dva razloga - prvo, imamo policajce koji krše zakon, a drugo - pa ko god da plati kaznu - mi smo platili. Mi, građani Srbije, finansiramo i Ministarstvo unutrašnjih poslova, pa samim tim i policajce - odnosno njihove plate.

Dakle, i kada je proklamovano - nisu sva pravila ista za sve - svi ljudi su jednaki pred zakonom, samo su neki jednakiji od drugih... da oprosti Džordž Orvel na pozajmljivanju ideje. Dakle, dajte, molim vas, da bude da je bilo pokvareno vozilo...

 

 

Ostavite komentar