Vesti > Srbija

VOZAČI budite OPREZNIJI: Od decembra do sad 10.740 PREKORAČENJA BRZINE i 187 NEPROPUŠTANJA PEŠAKA

Određeni broj vozača koji su učinili prekršaje biće sankcionisani naknadno, na osnovu snimaka zabeleženih radarima

Izvor: K1info

28/02/2023 > 19:59

podeli vest:

VOZAČI budite OPREZNIJI: Od decembra do sad 10.740 PREKORAČENJA BRZINE i 187 NEPROPUŠTANJA PEŠAKA
Foto: MUP RS


Kako je su naveli iz MUP-a, pripadnici saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova otkrili su od decembra, od kada sprovode pojačanu kontrolu saobraćaja 10.740 prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila u zonama pešačkih prelaza, 187 prekršaja nepropuštanja pešaka i 831 prekršaj koji su učinili pešaci.

Prema navodima, određeni broj vozača koji su učinili prekršaje biće sankcionisani naknadno, na osnovu snimaka zabeleženih radarima.

Akcija se sprovodi u cilju povećanja bezbednosti pešaka u zonama pešačkih prelaza, a akcenat je na otkrivanju prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja, nepropuštanja pešaka, nepropisnog preticanja vozila, ali i prekršaja koje čine pešaci.

Saobraćajna policija će u narednom periodu intenzivnije snimati brzinu kretanja u zonama pešačkih prelaza bez zaustavljanja vozila, a prekršaji će biti procesuirani naknadno, dostavljanjem poziva vlasnicima vozila.

Tokom 2022. godine u saobraćajnim nezgodama koje su se dogodile na pešačkim prelazima poginulo je 20 pešaka, dok je teško povređeno 246, a lakše 687 pešaka.

Foto: MUP RS

 

Iz MUP-a apeluju na vozače da povećaju oprez i smanje brzinu kretanja kako bi mogli blagovremeno da zaustave vozilo i propuste pešake koji nameravaju da pređu kolovoz.

Istovremeno, apeluju na pešake da kolovoz prelaze isključivo pošto se uvere da to mogu uraditi na bezbedan način, uključujući i pešačke prelaze i da noću i u uslovima smanjene vidljivosti doprinesu svojoj uočljivosti nošenjem svetloodbojnog prsluka ili drugih reflektujućih elemenata.

 

 

Ostavite komentar