Vesti > Srbija

VEŽITE SE kad vas je već MUP UPOZORIO: Za vikend POJAČANA kontrola VEZIVANJA pojasa i PREVOZA DECE

Prošle godine je zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa, saobraćajna policija sankcionisala 195.226 učesnika

Izvor: K1info/Tanjug

03/03/2023 > 13:06

podeli vest:

VEŽITE SE kad vas je već MUP UPOZORIO: Za vikend POJAČANA kontrola VEZIVANJA pojasa i PREVOZA DECE
Foto: Pixabay.com


Povodom međunarodne akcije pojačane kontrole saobraćaja, koja se sprovodi u 30 država članica organizacije Mreža saobraćajne policije Evrope, saobraćajna policija će od 6. do 12. marta pojačati kontrolu korišćenja sigurnosnog pojasa i način prevoženja dece u vozilima.

U saopštenju MUP-a je navedeno da je nekorišćenje pojasa jedan od najvećih problema u oblasti bezbednosti saobraćaja i da je u toku prošle godine zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa u saobraćajnim nezgodama poginulo je 97 vozača i 47 putnika u putničkim vozilima.

Prema podacima iz saopštenja u toku prošle godine svega 48 odsto poginulih vozača i 35 odsto poginulih putnika su koristili pojas u trenutku saobraćajne nezgode.

Iz saobraćajne policije su najavili da će preduzimati mere prema svim licima koja za vreme vožnje motornih vozila ne budu koristila sigurnosne pojaseve na prednjim i zadnjim sedištima, kao i prema onima koji decu budu prevozili na nepropisan način.

U toku 2022. godine je zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa saobraćajna policija je sankcionisala 195.226 učesnika, dok je zbog nepropisnog voženja dece kažnjeno 2.574 lica, navodi se u saopštenju.

 

 

Ostavite komentar