Vesti > Srbija

Tajna veza ČAČKA I KARIPSKOG MORA: Ko jednom zaroni i upozna PODVODNI SVET Kariba, samo sanja DA SE TAMO VRATI

Bojan Drašković je član Ronilačkog spasilačkog kluba Borac koga je posao odveo u Meksiko

Izvor: K1info/RINA

04/02/2023 > 14:36

podeli vest:

Tajna veza ČAČKA I KARIPSKOG MORA:  Ko jednom zaroni i upozna PODVODNI SVET Kariba, samo sanja DA SE TAMO VRATI
Foto: RINA


Svako ko se upozna sa lepotama podvodnog sveta, ostaje večiti zaljubljenik avanture koja se zove ronjenje.

Roničac iz Čačka je to na svom ličnom primeru i pokazao. Bojan Drašković je član Ronilačkog spasilačkog kluba Borac, a posao ga je odveo u Meksiko. On je zaronio i upoznao nepredvidivost i svu veličanstvenost Karipskog mora.

- Ronjenje na teritoriji Meksika se razlikuje po temperaturi vode, koja je oko 30 stepeni. Podvodni svet je zaista fascinantan, izuzetno bogat. Ostaje žal, jer nisam imao sreće da sretnem bik ajkule, ali eto razloga da se Meksiko ponovo poseti - rekao je Bojan.

Najveći utisak na njega ostavio trud koji Meksikanci ulažu kako bi očuvali more i život u njemu. Kako kaže, svi su zaista posvećeni da i pored velikog broja ronilaca morski svet ostane netaknut.

- Pravo podvodno bogatastvo nalazi se na oko jedan sat plovidbe od same obale. Spomenici se nalaze na oko 10 metara dubine. Postavljeni su na peščanoj povrsini, a zapravo se deo projekta nastanjenja korala i drugih životinjskih vrsta i sami su deo prirodnog koralnog grebena - rekao je Bojan.

Borac je Ronilačko spasilački klub koji ima oko 20 aktivnih članova, jednog instruktura i dva asistenta za sada. Ovi hrabri momci osim istraživanja podvodnih dubina širom sveta, uvek su tu da pomognu svojim sugrađanima u svakoj nevolji.

Težu stranu posla za ove sportiste predstavljaju situacije kad ih angažuju kako bi pronašli osobe koje su u vodi nastradale. Iako nikome u tim trenucima nije lako i tada su na visini zadatka i zato kapa dole za ove Čačane.

 

 

 

Ostavite komentar